tehotná-prosím poraďte

Príspevok v téme: tehotná-prosím poraďte
kaszia

Dobrý deň všetkým! Práve som teraz robila tehotenský test, vyšiel pozitívny. Inak som z toho veľmi šťastná, len mám trochu obavy. Práve teraz som dobrala antibiotiká, a vaginálne tabletky, ktoré mi predpísala gynekologička.(ešte nevedela že som tehotná) Pôjdem určite ku gynekologičke, len by som potrebovala vedieť, dať si poradiť, môže to poškodiť bábätko? lebo by som si to nikdy nevedela odpustiť keby kvôli mne bolo nedajbože choré. Dakuejem všetkým za odpovede. S.

kaszia

dakujem všetkým za odpovede. dnes som bola u gynekologičky, a ma ujistila, že by nemali byť žiadné problémy, že tie lieky ktoré som brala dávajú aj malým deťom, ťakže by to nemalo uškodiť. aspon som si vydýchla a už sa môžem z toho tešiť :-)))) inak už som 4-5 týždni :-)
a dakujem ešte raz

sima22

ahojte,to ste aj mna velmi potesili tymi slovami,ze zo zaciatku sa pri deleni buniek nahradzaju po zniceni este dalsimi a tak,a ze hned od zaciatku nieje embryo vyzivovane matkou,lebo tohto som sa aj ja velmi bala,lebo ja som fajcila,ale rozhodla som sa ze by sme chceli babo tak som prestala,a tak som sa bala,alkohol len tak striedmo teraz,ale vsak snad sa to podari a nebudu ziadne problemy...

silenka

v prvom rade gratulujem a obavat sa nemusis, lebo dieta je zo zaciatku vyzivovane zltkom a nie zivinami z tvojho tela, cize ku babatku by sa nemalo nic z tvojej krvi dostat :) uz ti to tu vravi baby, tak sa neobavaj =)

lucinusik

nestresuj a zacni sa tešit!! Radost najviac pomáha.. kolke zeny boli v alkoholovom opojeni a vselijak chore a je dobre a maju zdrave deti ako buk!!! priroda si poradi aj sama..!!! a ked si otehotnela ked si brala lieky uz to je co povedat ked mas take silne telo ...!!! hlavne sa nestresuj a inak pekny darček pod stromček!!!!!!!!! neboj všetko je tak ak ma byť!!!!!

datelinka

kaszia, embryo sa v prvych dvoch az troch tyzdnoch (to znamena do casu, kym zistis, ze si tehotna podla vynechania menstruacie) nachadza v obdobi, kedy dochadza k velmi rychlemu deleniu buniek (hovori sa tomu aj pluripotentne bunky). ak sa niektore bunky znicia chemickou latkou (alkoholom, liekom,alebo inou omamnou latkou), velmi rychlo sa nahradia novymi bunkami.
nevycitaj si nic, vonkajsie faktory v tomto velmi ranom stadiu neovplyvnuju nepriaznivo vyvoj embrya.

fgthy

Neboj nic...nemoze ho to poskodit..dieta neni na teba este napojene tak to podla vobec nevadi=) ved spytaj sa u gynekologicky ale myslim ze povie to iste co ja =D