epilepsia

pharmist

Epilepsia sa v takomto mladom veku moze prejavit ako "amnezia". To znamena ze dieta nema zachvat sprevadzany krcmi ale prejavi sa ako kratka strata vedomia (pad na zem, potknutie) alebo "duchanepritomnost" - dieta nevnima okolny svet, pozera sa jednym smerom. Z takychto typov zachvatov je velmi pravdopodobne ze dieta vyrastie, je to prejav este "nevyvinuteho" mozgu. Velmi dobre je uzivanie valproatu (kyseliny valproovej) v niektorom druhu lieku, ktora obnovuje a zachovava mozgove funkcie. Ak sa zachvaty neprejavia tak v dospelosti sa moze zacat s postupnym! vysadzovanim lieciva. Je dolezite taktiez dodrziavat isty rezim, ale o tychto veciach vas urcite uz poucil vas lekar.

joni_

no ano, epilepsii je vela druhov, niekto cele roky nema zachvat a niekto ma casto, to je rozne, najlepsie je hladat rady u odbornikov, a tusim je aj nejaka stranka epileptikov na Slovensku, hm, aura?

kreolka

jaj to si ma vylakala......my vlastne o tom nevieme vela,s dg.zijeme asi mesiac,aj ked nam bolo povedane ze je vela druhov epilepsie.podstupili sme aj MRI,,ale sa v tom nevyznam,ved tam neni napisane ani negativne ani pozitivne.