telesná námaha..môžem mať na to alergiu??

Príspevok v téme: telesná námaha..môžem mať na to alergiu??
lenkalienka2

som alergička/peľ,perie,pes,plesne,roztoče../ale nikdy sa mi nestávalo,že by som sa z niečoho vyhádzala,no poslednú dobu vždy keď športujem po takej pol hodine sa mi na rukách,krku a bruchu vyhodia vyrážky/menšie fĺaky/,ktoré desne svrbia..naposledy som behala a zas sa mi to stalo ale bolo to intenzívnejšie-začala sa mi krútiť hlava,pustila sa mi nádcha,slzaveli mi oči a svrbenie bolo neznesiteľné aj fľaky boli väčšie,tak som musela s behaním prestať-myslela som si,že odpadnem..prečo sa to deje??čo to môže byť a ako to zastaviť??

lenkalienka2

nemám nič naviac,len lieky ktoré pravidelne užívam..ešte chcem podotknúť,že nádchu a to slzenie-to býva vždy,ale nikdy sa mi nestávalo,že by som sa vysypala a tak desne to svrbelo+točila sa hlava-to ma najviac trápi :(

Heather789

Lenkalienka,
tak potom sa s tym urcite porad s alergologickou, aby sa tvoja alergia nahodou este nezhorsila...
Na druhej strane mne alergolog kazal co najviav pohybu na vzduchu, dokonca aj beh v zime (jasne nie pri minusovych teplotach)a primerane posilnovanie vo fitness...ale kazdy sme iny a aj alergie su rozdielne.

sob rudolf

Ja by som sa minimálne šetrila. Aspoň tak. Športom k zdraviu, nie k invalidite!:) Máš nejaké pohotovostné lieky? Alebo len to, čo berieš pravidelne?

lenkalienka2

k alergologičke sa určite chystám,len teraz má ešte dovolenku a dnes by som mala ísť hrať tenis,tak preto sa pýtam,lebo sa bojím,že sa to zhorší..
Heather789-lieky užívam počas celého roka
a behala som dnu v hale a stávalo sa mi to napr.aj keď som chodila na aerobic posledný pol rok,ale tentokrát to bolo horšie..

sob rudolf

Na tom niečo bude. Ak si človek s množstvom rôznych alergií, pri telesnej námahe sa môžu niektoré prejaviť výraznejšie, prípadne kombinácia konkrétneho alergénu a telesnej záťaže môže vyvolať nečakanú reakciu, aj keď osve (až) tak nepôsobia. Takže si nemyslím, že je to alergia na telesnú námahu ako takú. Aj keď zopakujm staré známe - odbornú radu by ti vedel podať asi len tvoj imunológ-alergológ.

Heather789

Lenkalienka,
a to si behala von, alebo na trenazeri niekde vo fitness??? Ak to bolo v miestnosti, moze byt, ze tam bolo viacej prachu (upratovanie pocas Vianoc...) a to mohlo sposobit zhorsenie stavu.
Ja beriem Zodac, len na jar 30 tabliet a potom mam pokoj do dalsej jari, ale vo fitness nemam problem.