pomoc , zranena ruka petardy

ojka

ziadne maste na otvorenu ranu, mohlo by to mať všeliaku divoku reakciu, neblaznite, a ak ste nahodou ešte s tym na pohotovosti neboli, tak chodťe. Myslím,že tam sa o tvojho priatela dobre postaraju. A budete vedieť, že nabuduce treba byť opatrnejší. Poprípade sa pyrotechnike vyhýbať (: Ja som napr. doteraz neprišla na nejaké pozitívum tych petard.

jajka001_

ano, pozeravam 112 :) vidim ako to ludia zneuzivaju. my sme sanitku volali len raz, ked som mala úraz na hlave. spadla som na ľade dozadu na hlavu, silno som krvacala, odpadla som. inak sa tam vzdy odvezieme autom.

sob rudolf

Moja poznámka sa týkala najmä toho, že prípadov, kedy si niekto zavolal rýchlu zdravotnú pomoc, dokonca s lekárskym doprovodom len preto, že má hlúposti typu: vaginálny výtok so svrbením, spor so svokrou, čudné pocity pri pozeraní Transformers a pod. majú na pohotovostiach denno-denne a všetkým im to tam fest dvíha mandle. Ak sa niekto dá odviezť sanitkou s takouto idiotinou, čo potom tí krvácajúci, zinfarktovaní alebo rodiaci ľudia, ktorí sa do nej preto nedostanú? Btw, ak má teda niekto úraz, v prvom rade treba rozumne (pozor, vyžaduje rozum) posúdiť, či je to vážne a dľa tohoto faktu vyhľadať adekvátnu pomoc. Ťažké?

jajka001_

to bola ta pani co prepája hovory :) predtym som uz parkrat volala do ambulancie ked som potrebovala poradit a vzdy mi pani lekarka poradila. a tato pani mi teraz tvrdila ze ma neprepojí, ze mam prist. neviem ci mali nove prikazy alebo bola tak "milá"

lost

jajka001_ - jaj :)

ale k tomu ze info nepodavaju, opytal by som sa na meno toho co tam bol na linke ci nezmeni nazor :D

ak by to ten pracovnik povedal len z lenivosti alebo nevedomosti asi by som ho zaziva roztrhal :D

ach, slovakistan :D

jajka001_

lost myslela som to na prispevok od soba rudolfa
ja by som bud isla keby som videla ze je to vazne alebo aspon zavolala. ale minule som volala ze sa opytam kvoli malemu, a vies co mi povedali? ze informacie nepodavaju, ze mam prist.

lost

jajka001_ - to ano nohy maju, ale myslel som to tak, ze pokial je to vazne a nemaju ani paru o tom co robit, tak by to bolo lepsie zavolat, ja osobne by som to zavolal, nech zmiernim bolest a viem na com som :)
cas je tu velmi dolezity, podla mna :)

videl som to raz na vlastne oci, ja a kamos asi tak 10-12 rocny sme boli sme kupovali (samozrejme nelegalne) piraty II. triedy a raketky... chceli sme zapalit raketu, avsak sme nemali ohen a tak, kamos ze zapalime to s piratou - sirou tou ziarou, tak skrkol ,raketku uspesne zapalil a bum, raketka vyletela, zrazu druhym buuum, a kamos zacal poskakovat, ja ze co mu je, a potom on e "zabudol som ho v ruke"... mala nepozornost :D
ale mal len palec zeleny..

pokial je vidiet len maso, tak je to ovela horsie, ale ked vidiet uz aj kost, tak .. zle je..