Tuková hrčka v prsníku

Príspevok v téme: Tuková hrčka v prsníku
biela mačka

Mám jednu otázku. Včera som bola na sonografii prsníkov. Ešte vo februári 2007 mi na inej klinike zistili, že mám tukový nádor. Išla som na kontrolu v septembri 2007 a potom o rok, v septembri 2008 a včera. Najprv som bola v železničiarskej nemocnici, včera na súkromnej klinike. Tam mi povedali, aby som si nechala vziať vzorku. Ja sa neviem rozhodnúť, lebo mám to tam už tretí rok a žiadne ťažkosti, takže asi to naozaj bude tukové. Je veľký v priemere 1,3 cm, má taký srdiečkový tvar, no neviem si ho nahmatať. Mama mala tukový nádor desať rokov.Ja sa bojím, že tá ihla, ktorou mi budú brať vzorku, bude nejaká zlá a sa mi to potom zapáli atď..
Mám 35 rokov, zatiaľ som nerodila, onkologické ochorenie prsníkov sa mojej rodine nevyskytlo.

biela mačka

A nevzniká rakovina prsníka zo stresu? Teraz to vyznie debone a naivne, ale keby mi to náhodou zistila, nemohla by som obviniť môjho ex zas psychické týranie a žiadať finančné odškodnenie? Síce šikanovali ma aj spolužiaci na základnej, ale to už bolo veľmi dávno, takže oni nemôžu za to, ak mám teraz nejaké ťažkosti.
A ubližovala mi aj triedna na gympli, ale tá je už mŕtva.

RNG

Nuz ked j3e niekto tvrdohlavy a nechce zmenit nespravne zlozenie stravy, moze brat aspon silne enzymy, co pomozu telu rozne nevhodne stravy stravit a rozlozit rozne nefunkcne utvary.Pripadne aj hormonalne doplnky potravy, ktore napravia vykolajene hormonalne hladiny, kvoli comu rozne nefunkcne utvary vznikaju.
Na tukove hrcky staci brat lipazu a lecitin, tie to rozustia obvykle dost rychlo.

- mira

Máš už cystu na minimálne dvoch miestach, mala by si konečne začať uvažovať prečo sa ti vytvorili a z čoho. V tele máme len to čo sme si do neho navkladali hlavne cez ústa. Cysty, lézie a odobné útvary sú zhromaždené prebytky, ktoré telo nestíha vylúčiť a dáva ich tam, kde najmenej "zavadzajú", aby mohli fongovaž orgány. Pokiaľ je odpadu veľa, tvoria sa nové smetiská alebo sa rozrastajú do okolia.
V každom prípade uvažuj, či budeš naďalej prijúmať mliečne výrobky, cukor a živočíšne produkty, ktoré ti spôsobilili tvorbu útvarov.

biela mačka

No, zase budú po mne v robote zazerať, že idem na PN - v januári som bola týždeň kvôli cyste na vaječníku, čo mi brali a ešte pár dní som nerobila kvôli vyšetreniam.

renata152

Ak ju dáte vybrať, budete kľudne spávať a keď nie nemusí sa nič udiať, ale to Vám nikto nezaručí, či sa to nezvrhne.
Ak je to dobre ohraničené, tak sa to vraj dobre vyberá.
Mne, keď doporučili vybrať cystu, tak som si ju dala vybrať aby som sa nestresovala.

biela mačka

viete mi prosím niekto napísať, aké sú riziká, keď si dám vybrať tukovú hrčku z prsníka a naopak, keď si ju tam nechám? Vďaka...

Kontesa

Prosim vas vedeli by ste mi niekto povedat co to moze byt? Je to z vysledku biopsie. benigna dysplazia HLQ praveho prsnika(typicka intraduktlna hyperlazia bez atypii, apokrinna metaplazia, cysta a zmnozene vazivo)

renata152

A ako si sa rozhodla? Dáš to vybrať, či sledovanie. Ja som mala cystu pri bradavke. Dal mi tam nejaký adaptačný steh a jazvu nie je ani vidno.

renata152

Fibrom by sa nemal zvrhnúť, ale určite by sa mal poctivo sledovať na sone. Ja som mala pri cyste sono každých 6 mesiacov.
Ale inak Heydukova, to je Národný onkologický ústav? Ak áno, sú tam vraj na prsníky vynikajúci odborníci, takže im by som sa asi nebála zveriť do rúk.