Podvedomý stres

Príspevok v téme: Podvedomý stres
maria15

Cítim sa celkom v pohode,ale napriek tomu mám v sebe akýsi podvedomý stres.Prečo sa bojím,keď sa nemám čoho báť?Najhoršie je to,že je to fakt podvedomé a nedokážem to ovládať,trebárs sa mi z ničoho nič rozbúši srdce.Prežíva niekto z vás niečo podobné?Beriem magnézium a to mi na to celkom zaberá,teda skôr zaberá na istý čas a potom to príde znova.

Matis123

Dobry mám taký problém proste neviem ako to mám popísať často sa mi stáva že som jak keby nervózny v napeti a ked to na mna príde tak ma stáva že ma pichne na hrudi a sa na pra sekúnd nemôžem nadýchnuť je to také dosť nepríjemné. Neviem z čoho to môže byť prosím poraďte mi

evuuus

Ked som citala vase odkazy zaradom ste citankove priklady uzkostnej poruchy - najdite si priznaky na tejto stranke medzi chorobami -tiez medzi Vas patrim, ale ked som si to konecne priznala, zacala som sa liecit antidepresivami a uzkost som nemala ani nepamatam, odvahu a zahodit predsudky, naco trpiet, ked nemusite!

anuska33

mne tiez povedal lekar,ze som uzkostliva a povedal ,ze je to podvedomy stres,lebo som si nepripustala ze patrim na psychiatriu a neurolog mi predpisal Citalec na uzkostne stavy,ale som ho sama od seba vysadila,ale chystam sa k nemu znova a chcem sa dat dokopy lebo ja z depresie mavam bolesti v zahlavi,ktore mi idu do usi,zubov a oci.Ma niekto tiez podobny problem?

irik

Ahojte mam problém mam takú neurčitú nervozitu, strach alebo stres, keď si spomeniem na nejaké staré problémy ,hneď cítim v žalúdku chvenie, tras a nervozitu, neviem čo to môže byt a čo mam a ako mam postupovať aby som to dala zdravotne do poriadku poradte ďakujem.

zdenka35

Ahojte, čítala som vaše problémy, že sa bojíte niečoho ale neviete čo to je, aj ja mám ten problém, len s tým, že mám pocit štípania v žalúdku, zvyknete mať aj vy to žalúdočné štípanie??? Tieto pocity strachu v podvedomí mám väčšinou hneď ráno po prebudení a časom to odíde. Niekedy sa to dostaví aj počas dňa ale nie vždy, neviem od čoho to závisí. Najhoršie je to keď som sama doma. Neznášam byť sama doma!!! Vtedy mám strach a chcem čo najskôr odísť z domu.

KatkaBr.

ANONYM presne toto mam aj ja,nemal/a si problemy s uzkostou alebo panickymi atakmi tiez??Ako to riesis?Tabletkami na upokojenie?

anonym257

nieco podobne mam aj ja, ale myslim ze horsie. Ja stresujem takmer stale, ked mam ist treba do prace, tiez sa mi tak rozbusi srdce, ze za chvilu uz musim ist a bojim sa ani neviem coho, idem aj 2 krat na zachod este,ked tam pridem tak uz je to v pohode ako keby som sa tej cesty bal. A to vzdy ked mam niekam ist,tak zazivam stres. Aj cez vikend treba ked chcem ist von s kamaratmi, tiez ma to chyta. Taka urcita nervozita z toho ako bude, ci bude vsetko v pohode. Vacsinou sa to tyka ked mam ist cestovat alebo ked pride ta chvila ze uz musim ist z domu. Je to neprijemne ale neviem s tym nic spravit, je to vo mne

to one

maria15

Skús sa menej pozorovať a nájdi si činnosť, pri ktorej nebudeš myslieť na tieto veci ktoré ťa trápia, napr. nejaký šport, krúžky a pod.

Ak by ti ani tieto veci nepomohli, tak navštív svojho obvodného lekára a opíš mu tvoje ťažkosti.

Ak si presvedčená , že je to podvedome psychického pôvodu, môžeš takisto navštíviť psychologa, alebo psychiatra, ktorý sa zaoberajú liečbou a diagnostikov ochorení psychického rázu.

KATE:)

to mas asi s niecoho coho sa bojis a nevies o tom alebo si na to uz zabudla a stale ta to vo vnutri trapi..mne sa tiez z nicoho nic rozbusi srdce...a to si tiez vytvorim nepodvedomi stres...ja tiez neviem co s tym lebo mi to uz leze na nervy...a ako vidim tak by vseci mali ist k psychologovi vcetene mna..ale zase to moze byt s toho ze sa moc sledujes lebo mne to kazdy hovori...ale neviem ci to tak je ...a aj tak som toho nazoru ze kazdy sam vie co mu je a co sa deje s jeho telom a dusou...