zhorsneie zraku

Príspevok v téme: zhorsneie zraku
J. Verne

Zdravim, posledny polrok pozorujem problem zo zhosenim zraku. Pd leta pracujem za pocitacom asi 10 hodin, samozrejme snazim sa robit prestavky. Kolegovia pracuju aj dlhsie a nemaju okuliare.

Momentalne mam dioptrie do dialky 2.75, mam aj take iste sosovky. Ale mam pocit ze posledne mesiace vidim dost zle do dialky, neroznam tvare.. nevidimznacky a texty.. Bol som aj u ocnej a tam je vsetko v poriadku, precital som aj male pismenka. Poradi mi niekto? Pripadne uvitam aj rady co je dobre na zrak..a aby sa mi uz nezhosoval..

lost

No ja napriklad uz rok sedim 16 hodin denne pred (nejednym) notebookom :)
predtym som sedel "len" 12 hodin denne pred LCD .. asi tak 3 roky :D
predtym 5 rokov pred CRT (ouch) asi 3-5 hodin denne..

Ale tiez som si vsimol ze uz to nie je ako za mladi :)

ale ten trik ze 3 dni nepozriem na monitor som este neskusal, mozno by to pomohlo tiez :)

Ale niekde tu uz niekto pisal o tych ocnych cvikoch, mozno by to pomohlo, nieco narychlo som nasiel tu > www.zdravie.sk

J.Verne

Mam novy monitor, a vsetko mam nastavene spravne, aj minimalny jas :) No moze to byt aj to namahou.. Bol som 3 dni na chate a mal som pocit ze vidim celom dobre... Inak to pocasie .. tma a sero tomu tiez neprospieva

jajkafr

J. Verne
mne a zrak tiež zhoršuje každý rok keď idem k očnej zvýši mi dioptrie :( v jednej téme tu na zdraví písali niečo o nejakých okuliaroch ktoré zlepšujú zrak, existujú aj nejaké cviky a v lekárni majú aj vitamínové prípravky na zlepšenie zraku možno by trebalo niečo z toho vyskúšať ale skús používať kvapky do oči na unavené oči možno ide o to, že oči veľmi namáhaš a preto máš pocit, že máš zhoršené videnie.