zrak

jajkafr

Ovecka
veď práve ak už je vyšší vek zrak sa neupraví vidím to sama na sebe okuliare som začala nosiť vo 4. ročníku na strednej škole to som mala nejakých 18 rokov učenie do noci hoci pri dobrom osvetlení, dlhé vysedávanie pri pc najmä kvôli škole a teraz študujem druhý rok na VŠ a keď som minule po dlhom čase šoférovala auto zistila som že nevidím dobre na značky a to som menila sklá za silnejšie ani nie pred rokom :(.

datelinka

zara, nepíšeš, či je syn ďalekozraký alebo krátkozraký. je v tom obrovský rozdiel. jednak v možnosti prirodzeného zlepšenia alebo zhoršenia zraku, a jednak v možnosti odstránenia chyby operačne.

ijklmnop

mam 17. nosim dost silne dioptrie. kedysi som pocula, ze operacia na odstranenie tychto dioptrii moze byt od 17, ale nieje to pravda. tak som si dala kontaktne sosovky:) s nimi problem nemam, su super... ale operacizu mi spravia v 18, ak budem mat minimalne 2 roky zrak ustaleny - ani sa mi nezlepsi, ani nezhorsi a vyjdu mi vsetky vysetrenia.

a co sa tyka toho zlepsenia zraku - o tom pochybujem.. skor sa zhorsi ako zlepsie podla mna....

0vecka

2 jajkafr mne sa zeda ze ide o starsie dieta tak nad 17 tam sa to uz same neupravi ale myslim ze je dobre ze sa to aspon nezhorsuje :)

jajkafr

zara
zrak sa zvykne zlepšovať v detskom veku v dospelosti sa väčšinou zastaví alebo zhoršuje to že sa mu nezhoršuje ťa môže tešiť a keď už má 18 môže absolvovať aj operáciu, aby okuliare nosiť nemusel