ako mu povedat,ze.....?

nieje

kafik

to si napisal uplne dobre.. skusim mu to takto povedat ked bude nejaka vhodna chvila..dakujem dobre si napisal

kafe

Alkoholizmus je choroba (moc s tým nesúhlasím, ale to je na inú debatu).
Priateľovi povedz, že tvoj otec je chorý a kvôli svojej chorobe sa správa dosť ináč ako normálny ľudia. Liečiť sa nechce a vôbec odmieta vidieť svoju chorobu ako nejaký problém.

lost

Skus nieco ze: "Nevadi ti ak ma moj otec trosku rad alkohol?" alebo "trosku rad vypije" a podobne.. A este aj ten napad, ze ho dopredu upozornis na to ze moze byt vulgarny na jeho adresu, aby vedel ze to nema brat osobne,vazne a podla mna bude v pohode.. lebo uz bude poznat ako to moze prebiehat a nezaskociho to az tak velmi.

evusaaa

ja som mala ten isty problem.ked mas mudreho a chapajuceho priatela tak mu to jednoducho povedz.co by mal od tvojho otca ocakavat.a.pripravit ho na to ze sa buda vyjadrovat aj vulgarne.dufam ze nebudete byvat s nim.drzim palce

nieje

no.. ono to je tak,ze ked som bola mensia.. tak sa mi spoluziaci na zakladnej smiali,ze videli mojho otca ako ho tackalo..alebo ze ich zastavil a zacal im nieco rozpravat pytat sa ci mam uz "frajera" a tak sa mi vysmievali preto vo mne ostal taky blok.. niekto s tym nema problem ..povedat to ale ja som radej ticho... :( ale uz by som to chcela povedat len neviem ako..
pretoze v jeho rodine nikto taky nieje jeho mama nenavidi alkohol... a tak dalej..
bojim sa strasne

lost

Hanbit sa za neho nemusis, ved ak nastane situacia ked ste ako rodina niekde a niekto ta sudi na zaklade spravania tvojho otca, tak aspon je vidiet ako blby je ten co tak sudi a sam seba sa odfiltruje..

Nebudes s rodicmi zit nazvdy, presne ko kafik napisal, "Rodičov si nevyberáš." .. naco sa trapit, zivot je priliz kratky, ak su hoci aj rodicia nevhodny do nasho zivota, naco sa trapit? Treba odfiltrovat ludi co su nam neprijemny, lebo nezijeme pre neprijemnych, ale pre prijemnych ludi..

Priatel to urcite pochopi, nema dovod to nepochopit :)

18hvizd

ak ta lubi,tak sa nemas coho bat....a jemu to neni divne,ze si ho este doma nepredstavila?drzim palceky....podla mna,to isto pochopi...neboj

nieje

viem,ale to sa ti pivie, ze on by sa mal hanit... :( ja sa hanbim za neho to mam 20 rokov...myslim ze by to pochopil ale vobec neviem ako mu to mam povedat :( som z toho uplne nestastna