Nevera - Ano alebo Nie ?

Príspevok v téme: Nevera - Ano alebo Nie ?
aborigin

Ahojte :)

Pred nedávnom som tu na tomto fore riešil svoju osobnú skúsenosť s neverou.. Nakolko mi prišlo viacero mailov, bola by škoda sa tejto nemilej súčasti nášho života nepovenovať trochu viac. Mám 29 a neveru poznám z oboch strán.. Moja posledná skúsenosť je zo strany "poškodeného" t.j. ublížené bolo mne :) Snáď preto som sa snažil nájsť podstatu a zamýšlal som sa nad príčinami jej vzniku.

V prvom rade treba podotknúť, že nie všetci sú schopní nevery.. V mojom predchádzajúcom vzťahu by ma to ani nenapadlo.. Môj stav zalúbenosti, mi to proste nedovolil.. Zmúdrieť však môžeš len v tom prípade, keď si bol pred tým blázon a to ja som teda do nej bol :) Ak sa nachádzate v tomto stave a cítite to isté od svojho partnera, rovno môžte kliknúť na tému rodičovstvo a výchova detí. Máte vyhraté a fandím Vám. Ste emocionálne dospelí...

Svojím spôsobom však nevera nie je až tak zlá, záleží ako sa k nej postavíte. Najdôležitejšie je uvedomiť si svoj stav k súčasnému partnerovi.. 1. Milujem ho, ale občas si uhnem.. 2. Mám syndrom opice - držím sa nalomeného konára, kým pevne druhý nedržím v rukách..

V prvom prípade, je to hra hormónov, biologická záležitosť.. Som sebec, ktorý sa riadi pohlavným pudom. Avšak svoj stav k svojmu partnerovi mám pevne definovaný, milujem ho a budem s ním, nehryzie ma svedomie. Pozor však na to aby u Vás neveru neodhalil. Ako náhle to zistí, Váš vzťah už nikdy nebude ako predtým a jeden z Vás už nikdy nebude šťastný, ak vôbec ešte budete spolu.

V druhom prípade, je to o dosť horšie. Každopádne neznášam tento druh nevery, je to slabošské.. Držím sa partnera dovtedy kým nemám istého nového. Tu by som chcel podotknúť, ak ste v úlohe poškodeného, rovno zabudnite že sa k Vám partner vráti.. Zachovajte si hrdosť a nekopte ako ranený býk na všetky strany.. Toreador sa Vám aj tak uhne a mávajúc červenou handrou navyše pozabáva publikum. Rohy totiž nie sú Amorov šíp. Prijmite svoju porážku bez boja a radšej sa mu chladnokrvne pozerajte do očí, určite ho to zabolí viac.

V dnešnej dobe, kde el. komunikácia je súčasťou nášho života, je najmenší problém podviesť partnera hoci aj smskou na toalete. Každé 3 manželstvo končí rozvodom aj keď nie vždy je v tom nevera.. Žiaľ nevera je tu od pradávna, je asi najvyšší čas ju začať akceptovať..

rozumiem ti

podvadza len hlupak. rozumny clovek si svoje vztahy vyriesi ferovo, na rovinu a k spokojnosti oboch. howgh :)

profi

ta mrcha genetika .... geneticky kod ci patriarchalna spolocnost ???????
ano vsetky vztahy su o kompromisoch ale akceptovat neveru?? ved ak si len tak "odskocim" len pre sex - bol by pre mna cudny prazdny
mozno to dokazu ludia ktory nie su citlivy
aborigin chyba ti cit mas ine moralne standarty /laska k jednej zene sex s druhou / taky potrebuju nafuknut ego je to len zakomplexovanost a .......

karotkaaaa

aborigin - nesuhlasim s bodom c.1. Milujem ho, ale občas si uhnem.. - nejde mi to do hlavy, ako si clovek, ktory OZAJ miluje moze len tak uhnut ??? neviem, ako ini, ale ja by som to nedokazala ...

milovna

ja osobne neveru neuznavam a hlavne v tom pripade ak je niekto vo vaznom vztahu a miluje alebo v manzelstve-aj ked nefunguje.ti co su v manzelstve a robia to,tak asi nevedia o com je to manzelstvo,proste sa zahravaju so zbytocnymi problemami,ktore by ani nemuseli byt,alebo ak miluju a nieco nieje v poriadku co sa tyka sexualnej stranky,nechapem preco sa o tom neporozpravaju,nepomozu s tym,alebo preco teda nedohodnu ze ta nevera moze byt,ale robit take veci za chrbtom je blbost a to hovorim z vlastnej skusenosti a z toho vsetkeho som si vela zobrala.radsej sa rozist a sexovat s niekym inym ako robit niekomu nieco zle.treba sa drzat toho:nerob to co nechces aby druhi robili tebe.je skoda tych co su v manzelstve a robia spinave veci.

sway

rokatan:) vsak pohoda by to nebola,ale skoncila by pretvarka a trebalo by sa postavit pravde.Keby mi vysvetlil preco je so mnou,nebudem skakat kvoli takejto veci z mosta...

rokatan:)

Vy chcete ospravedlnovat neveru?
Sami seba sa spytajte ako by vam bolo v krasnom zivote, plnom stasita, radosti , zjadnych starosti keby sa kde tu vzala pravda , ze partner vas podviedol.
Sway , ty by si to ocividne zobrala v pohode a povedala si sak pohodaaa , podvadzal ma 2 roky , nevedela som o tom a teraz ma to predsa nenasere.(SMIESNE)
A ten kto chce mat vsetko v podani :
-Doma ma caka milujuci muz/zenu, jeho/ju milujem .
-V praci(alebo inde) mam kolegu/ynu s ktorym sexujem
-Liham si do postele s tym, ze nic zleho nerobim .. to je smutne ..
Ludia by chceli mat vsetko ale to sa neda .
Nevera je v kazdom pripade zla vtedy ako spominal Adam ked ju druhy nema pravo odsuhlasit alebo sa proti nej branit.
Kto ospravedlnuje svoje pudove chovanie tym, ze je to v pohode lebo to ribia aj iny a nic zleho na tom neni je u mna obycajny slaboch ktory sa boji postavit sam sebe a v konecnom dosledku je on ten ktory si nezasluzi nic ine ako byt sam a trtkat si moze premna zamna do konca zivota s kym chce .

AdamKrt

perlorodka: ospravedlnuj si to ako chces. Jedine, ked to neni problem je, ked to povies partnerovi a ten s tym suhlasi. Ak to vsak robis poza jeho chrbat, bez jeho suhlasu, tak robis PODVOD.

len toto

No to je jasne, ale ju vykastrovat nemozem:) v kazdom pripade by debata bola zaujimava, ale on by to mal rozhodne pestrejsie...

sweet_lolitta

len toto> ak ste sa dohodli na vernosti, tak by ju nemala porusit a vtedy by si mal prehodit slovko s nou a nie s nevinnym okoloiducim :D

len toto

Su to hovadiny. Kazdy sme iny. Ak ti nevera nevadi, nech sa paci. Kazdemu podla jeho gusta. Kazdy ma na vsetko svoj nazor. Tak ako niekto by moslimov vytal s otvorenou narucou a niekto by ich vsetky z europy vyhostil. Ved to je jedno, nech si to kazdy zariadi tak ako mu to vyhovuje. Ale ked mne niekto poleze do zeli, vykastrujem ho. :)