Zlomenina klúčnej kosti

Tanulik76

Ahojte tiez by som rada chcela poradit 2.5 tento rok som mala autonehodu a zlomila som si klucnu kost odvtedy marodim .uz 3 mesiace a mam spomalene hojenie tiez sa mi tam vytvara taka hrca bola som aj hospitalizovana v tn ale operaciu mi zrusili lebo mi povedali ze taka zlomenina sa operuje az po roku.pritom mi operaciu naplanovali.tiez to nejako dlho trva.dakujem

pichi11

Tak zdravim vsetkych ,,polamanych´´ uvadzam sa do klubu. Podarilo sa dnes pri hokejovom zapase..nic prijemne, co asi kazdy dobre vie :)Hlavne zelam sebe aj vsetkym ostatnym polamanym skore uzdravenie a nech si vazime stav ked sme ,,cely´´ :) pisat jednou rukou nie je sranda tak toho radsej necham a prajem vela zdravia a samozrejme vesele vianoce :)

lindika1

pekný den.prosím o radu:15.11t.r. som padla.dg.znie:zlomeninahorného konca ramnnej kosti pravého ramena s posunom.prosím nevie mi niekdo podadiť okrem operácie rýchle zhojenie mám hyperfunkciu štítnej žlazy kardiostimulátor operácia nepripadá v úvahu.lekár mi stále píše odmieta operáciu.mám vysoký vek 76.r poradte prosím ako sa mi chytro zhojí kosť.mám aloe med kostihoj propolis píšte mi prosím na mail turonova.lydia@zoznam.skvelmi prosím nejakého liečitela,alebo kdo má skúsenosti.somvaicej lavák,viem,že budú následky mám zlé skúsenosti.s lekármi(nie všetci) inak som velmi ešte vitálna.ako si rozrobiť kostihoj ? teraz má silu budem vďačná za každú radunespávam už 2 týždne pre bolesť nechcem sa prepchávať liekami.velmi trpím.ďakujemm vopred.

jankaaaaaaaaa

jeden z dovodov preco ti to neoperoval vtedy lekar, ked si lezala v nemocnici moze byt aj ten, ze taku zlomeninu treba operovat hned, ked je to cerstve, na druhy den to mohlo byt uz neskoro..

Monidlolo

môj príbeh
Minulý rok som si zlomila klúčnu kosť ( na dva krát, to znamená, že mala medzifragment), po prijatí na pohotovsť na Kramáre, ma okamžite odoslali na operáciu na Antolskú, kedže nemocničnému tímu,chýbala titanová vložka, poslali ma na izbu, že na druhý deň izbový lekár rozhodne čo so mnou. Lekár a jeho rozhodnutie bolo definované, že nieje treba do všetkého rezať, tak liečme konzervatívne, aj keď som ho pýtala o operáciu, tak ako laika ma teda presvedčil, že je to tá najlepšia cesta. Výsledok, zle zrastená kosť s vytvoreným callusom, kratšia o dva centimetre, callus, ktorý mi na jednej strane tlačí von, a na druhej strane na cievu...., po roku intenzívneho chodenia po rôznych ortopedických ambulanciách, kde problém nazývali aj kozmetickým, či mi podávali rôzne oblbováky na NS, a problém pripisovali aj krčnej chrbtici, tak po roku až v jednej sukromnej klinike došli na to, že teda postavennie ramena je asymetricke, že mám kratšiu klúčnu kosť cca.2-3 cm, že trpnutie ruky, je vyvolané tým, že sa mi nedokrvuje poriadne, kedže jeden zrastený úlomok tlačí na cievu, či vlásočnicu..., množstvo rtg, či MRI, tak po týchto perepetiach mám termín, že naozaj tá operácia mala byť a čaká ma reosteosýntéza klúčnej kosti. , takže dávajte si pozor,

Monii

ja som sa dolámala v lete-tobogan v bulharsku :D vystierali ma asi 3ja doktori, dali mi len také popruhy okolo rúk a zviazané to bolo pod prsiami, do mesiaca som to mala v pohode, ale bolelo to parádne zato, to bola moja prvá a dúfam že aj posledná zlomenina :) a spala som len rovno na posteli, bez vankúša vystretá úplne a ruku som si vyložila bud na taký velký vankúš vedla mňa alebo len tak na brucho.. a vtedy, ked sa to čerstvo zrástlo, tak mi z toho trčala kosť normálne taká riadna, ale teraz (rok po tom) mi to tam zhrublo a je to v pohode, v lete to jasné že trocha vidno ale ked niekto nevie že som to mala zlomené tak si nevšimne :) držte sa :)

MIROALEXIS

Zdravím všetkých čo nemôžu spať kvôli klúčnej kosti ja som spadol z motorky a našiel som si po cca 8 dnoch polohu na boku a to tak že vystlal som si malé podušky až nad výšku ako som ja široký keď ležím na boku a ruku som si jednoducho položil na ne a to tak že je v pravom uhle ohnutá v lakti a položená na tých poduškách verte je to nebolestivé a dá sa aspon vyspať,a to mám zlomené aj rebrá vzadu od tretieho po ôsme a vpredu od tretieho po piate s pozdravom a skoré nájdenie polohy na spanie!!!

Hawki

Cawte

zlomil som si klúčnú kosť pri snowboardingu... strepal som sa XD
stalo sa to asi pred mesiacom .. terazmam už kost docela fajn ..aj ked mi tam teraz trčí niečo ako to zrástlo .. už čakám na názor doktora že čo a ako ..hojila sa mi asi mesiac .. a den po zlomení mi dvakrat napravovali kosť ... raz v starej lubovni a raz v poprade .. hrozné niečo mať zlomenú kosť neprajem nikomu ... jaj a mal som ju zlomenú v polovičke a vzdialenú asi 1cm až 2cm

judista

Ahojte ja som si zlomil kľúčnu kosť na treningu juda mal som ju posunutú cca 3 cm, samozrejme že ma museli operovať asi pred 3 mesiacmi.Chcem sa spítať kedy bi som mohol začať trénovať a čo my na to bude pomáhať aby sa mi to zrastalo (hojilo)rýchlejšie.