Operácia očí

Príspevok v téme: Operácia očí
MMMaruska

Ahojte, našla som len staršie témy o operácií očí... A som totálne vydesená, ihly do očí, drôty v oku a strašne bolesti???

Nebol niekto na operácií v poslednej dobe?

Mám už asi dva roky dioptrie -4,75 na oboch očiach, a chcela by som skusiť zákrok v BA. (Mám 20) Máte rady kam ísť, ako to prebiehalo? Aký typ zákroku zvoliť? Môžu sa dioptrie zhoršíť?

Totiž by som aj nosila šošovky ale mám strašne citlivé oči... Už meranie očného tlaku som "prerevala"... A okuliare mi sedia len detské, mám moc malú hlavu... A viete aké sú detské okuliare...

Ďakujem:)

youki

Odpovede:
Máte rady kam ísť, ako to prebiehalo?
>> V BA je asi najlepsi excimer (info na ich webe)
Aký typ zákroku zvoliť?
>> zvolia ti oni podla predoperacnych vysetreni
Môžu sa dioptrie zhoršíť?
>> mozu, upsenost byva v tvojom pripade okolo 96% (podla mojich informacii).
A viete aké sú detské okuliare...
>> detske, male?? tu neviem odpovedat :)

0vecka

ja som na tom bol pred styrmi rokmi LASEKom myslim to je ta metoda kde narezu oko skalpelom a len to pinzetou tak odchlipnu a potom to vyvrtaju tym laserom a zase zavru

je pravda ze potom to dost bolelo a radsej by som ten piesok do oka ale dalo sa to vydrzat horsie to bolo so spankom. inaq odporucam ja som mal - 4.5 dioptrii a uz styri roky vidim super :)

Ema132

ahoj, moj tatino mal dioptrie tusim 5ky do dialky a bol pred rokom na operacii oci pomocou laseru... hovoril, ze ten samotny zakrok ho nebolel...nechcem ta odradit no ked som ho potom videla...:/ asi tri dni lezal v posteli ako ho to bolelo...a to moj tatino nie je vobec taka "citlivka"... hovori ze citil ako keby mal piesok v ociach.. a ze to bolo strasne neprijemne pretoze nemohol nosit okuliare a videl rozmazane..este asi mesiac po operacii zle videl... no teraz bez problemov, okuliare uz nepotrebuje..:) ja mam tiez 20 a dioptrie 4ky a premyslam nad tou operaciu..len sa strasne bojim:)