Prehnaná starostlivosť.

Príspevok v téme: Prehnaná starostlivosť.
som iná?

Mám známu ktorá chodí svojho syna - prváčik, každý deň odprevadiť až po lavicu v triede. Nie je to prehnaná starostlivosť? My,ostatní rodičia sa s dieťaťom rozlúčime pred školou alebo maximálne v prezuvárke.
Zaujímalo by ma ako to praktizujete vy?
Som iná keď sa s dieťaťom rozlúčim pred školou???...

zuzic

podla mna to je dost od povahy...mna mama nikdy nevodila uplne do triedy iba do satne ale ja som bola dost ukecane spolocenske decko, mojho brata zas vodili az do triedy lebo bol velmi utiahnuty a bal sa...ale vyrastol z toho:P

ovecka83

som učiteľka a myslím si osobne, že stačí dieťa odniesť len ku vchodovým dverám do budovy...inak sa z dieťaťa nikdy nestane sebestačný človek, ale taký, ktorého treba len všade vodiť za ručičku..nechajte deti spoznávať svet svojimi očami...ak je v budove a nevyjde z nej je tam v bezpečí...v dnešnom svete sa všade človek musí spoliehať na seba a na vlastné schopnosti...učte to deti už od malička...budú potom odvážnejšie a nebudete počuť hlášky:,, Ale mami poď so mnou.´´...učte ich k samostatnosti..aj keď vám ide srdce puknúť lebo dieťa na chvíľu púšťate od seba...raz aj tak odíde samo... :)

ojka

podlľa mňa to je tiež milé, ale zasa na druhej strane si treba povedať a uvedomiť, kedy dosť (: My sme kedysi nášu "domácu" prváčku odprevádzali takto len týždeň, kým si zvykla, čo kde a kade isť (: potom už len autobusovu zástavku, kde sa pridala ku kamaratkam a išli spolu (:

Denz

Je to podla mna pekne ak sa priatelka tak chova:)
a aj tvoje spravanie je plus do jeho zivota.......skor si takym sposobom zvykne na samostatnost.:)

dobra vila

Nie si ina, preco by si bola?
Vzhladom na to, ze syn je prvacik, my nepride cudne ani jedno ani druhe, ale to co robi ta pani, dufajme, nebude robit uz o rok, ci dva, lebo...priznajme, predsa je uz "velky"prvak a nie maly trojrocny skolkar.
Myslim, ze rozlucit sa pred skolou je v poriadku, ale dohliadni na to, ci dietatko voslo dnu. Ja sice dieta este nemam, ale pocula som uz tolko srdcervucich pripadov, kde ti priam dieta ukradli z vlastnej zahrady, ze dufam, ze prave ja nebudem taka matka, ako tamta co spominas, ale to za to dufam nehrozi :)