môže mi to niekto vysvetliť?

Príspevok v téme: môže mi to niekto vysvetliť?
zvedaváM

ahojte..na fóre o diéte sa píše veľa o tom kedy jesť sacharidy a bielkoviny...ale mám v tom kus chaos..dočítala som sa že sacharidy treba jest hlavne doobeda a bielkoviny poobede..inde je to zas naopak...prečo sacharidy doobeda a bielkoviny poobede a večer?...keď to vymením nebude to mať taký diétny efekt???

zvedaváM

ako ani ja nemám problém večer so zeleninou...ale ako som sa tu dočítala tak na večer už len zelenina a ovocie doobeda a na obed

alfabeta

ak si doteraz nemala problem so zeleninou, tak myslim, ze ju v pohode zvladnes aj vo vecernejsich hodinach. Musis sama vediet ako tvoj zaludok reaguje na aku potravinu. Ak ti byva so zeleniny vecer zle, tak ju nejedz. Ja osobne po zelenine ziadny problem nemam, praveze sa necitim prepchata a nemam nafuknute brucho.

zvedaváM

ale niekde som sa dočítala, že ak sa je zelenina k večeru je to ťažko stráviteľné pre žalúdok, žeby sa mala najneskôr zjesť na obed resp.poobede....ale nie večer..tha teraz som čisto šalená z toho :)

zvedavaM

okej čiže ak by som zjedla sacharidy večer resp.aj poobede, tak by som musela viac cviciť aby som spálila viac kalorií ako pri zjedení bielkovín???...tak podľa toho aké vysvetlenia som tu dostala je zrejme efektívnejšie pri chudnutí ozaj tie sacharidy zjesť doobeda...netusila som to..ja som skôr jedla sacharidy na večer (ovocie)

acido

sacharidy treba jest stale,treba ich kombinovat s bielkovinami,ak mas bezny zivotny rytmus v zmysle,ze nevykonavas ziadnu fyzicku aktivitu vecer,treba ich na vecer obmedzit,lebo nespotrebovany sacharid sa premiena na tuk.medzi sacharidy patri ovocie,cestoviny,zemiaky,ryza,vsetky obiloviny a pod.
cize idealna vecera je zeleninovy salat s kuracim masom a pod.a nejest 2 hodiny pred spanim.najvacsia blbost je take,ze nejem po 17.hod a pod

odpoved

sacharidy su energia, ktoru ked neminies, premeni sa na tuk, preto by si nemala sacharidy jest vecer, lebo nemas ako pohybom minut kalorie...

alfabeta

Sacharidy cize cukry sa lepsie premienaju na tuk. Preto ich treba konzumovat v doobednych hodinach,aby telo bolo schopne ich spalit a nie ulozit. Treba si dat pozor, lebo sacharidy nie su len v slodkom jedle. Vysoky obsah sacharidov je v zemiakoch, v ryzi, cestovinych, chlebe atd.
Poobede a vecer skor tie bielkoviny a zeleninu. Tu telo neuklada primarne do tuk.zasob, ale pouziva na stavbu tela napr.svalov.

Denz

sacharidy rano...nastartuju metabolizmus tela a mozgu...
potom telo lepsie spaluje .....a pocas dna clovek ani nepocituje taky hlad.
Je to rychla energia pre organizmus.