Ako ukoncit pestunsku starostlivost a vratit dieta

alicar

Vám sa to ľahko hovorí,ale všetky máte v niečomm pravdu.deti,nie sú hračky.ale aj tak neviete o čo tam ide.rozhodnutie,nechať si doma cudzie dieťa to nieje také jednoduché.ja napr,mám doma synovca o ktorého sa starám namiesto jeho matky a verte nie to také jednoduché.tiež by som ho niekedy najradšej vrátila,ale je to dieťa,o ktoré sa nemá kto postarať,a keby nie ja dovie čo by z neho bolo.mne na ňom veľmi záleží.nie je mi jedno ,čo by s ním bolo keby som ho vrátila.tej pani ktorá začala túto tému,želám veľa trpezlivosti a nech si veľmi dobre rozmyslí,či to tej malej chce urobiť.nech sa mi ozve na moju mejlovú adresu,porozprávame sa .a uvedi t.čislo.

biopich

nesud...Nemyslim si ze ursulka je dobry clovek len preto ze si na rok vzala "hracku" z domova... a ked je minimalne v tomto ohrabana ze nevie ako ju "vratit" tak to znamena ze nejak extra ju to ani netrapilo predtym a ze fakt islo len o prasule...Darmo budeme tu rozoberat ked nieje schopna odpisat ...prisla si tu len po radu ako sa "zbavit" a nie debatit sa a riesit problemi...

datelinka1

sun, však sme v EU, záručná lehota trvá dva roky :-)
prečítajte si nasledovné: www.upsvar.sk
sú tam uvedené dôvody a spôsob zániku pestúnskej starostlivosti. som presvedčená, že o tom pestúni musia byť informovaní predtým ako urobia takýto závažný krok.
... a zase pochybnosti, že je téma len výmysel.

sun0808

nerozumiem jednej veci,ako je mozne ,ze sa ursulka neinformovala o niecom takom na zaciatku.Ved ak sa do niecoho pustam,zvazujem vsetky okolnosti,nasledky,riesenia.
btw:vyraz vratit ho,mi pride divny.

JankaBi

ursulka ak je to naozaj také vážne, že si sa rozhodla pre ukončenie starostlivosti a nepomohli psychológovia a sociálni pracovníci, urýchlene navštív ÚPSVaR, sociálnoprávnu kuratelu a rieš to tak aby sa dieťaťu čo najmenej blížilo. Nech sa stalo čokolvek, naozaj čokoľvek ten prechod späť do dd treba ošetriť ako u Teba, Tvojej rodiny tak aj u neho.

nesud

hej ste vseeetci mudri, kolki z vas by si zobrali dieta z domova??teraz sa ozyvajte.keby bolo takych ludi viac, neboli by domovy./aj ked dnes sa to uz vola inak /

nesud

preco,na zapade bezne existuje tzv foster care,kedsa starate o dieta len chvilu, su to vacsinou babatka, ktorym sa hlada rodina.a nesudte ju.neslapete v jej topankach!

biopich

je to smutne chovas sa k nej ako k hracke mala si si zaobstarat radsej nejake domace zvieratko sice aj tych je na ulici dost... nechapem taketo zmyslanie ked sa berie dieta z domova treba ratat so vsetkym treba si to velakrat premysliet. Mozno si nemohla mat deti a zrazu sa stal zazrak mozno neposlucha? tiez ma zaujima dovod aky je ze to ides riesit takouto cestou... joj takych ludi by som fackala nech sa uvedomia...ale mam pocit ze si len vypocitava a islo ti len o peniaze ktore si za to dostavala...mozno sa mylim ale takych ludi je bohuzial vela...