Ako na 3.roc trucovanie dietat?

Príspevok v téme: Ako na 3.roc trucovanie dietat?
mamicka-mami

Ahojte vsetci, mam 3.roc.synceka a v poslednej dobe mi prerasta cez hlavu. Rada chodievam von na prechadzky,ku znamym , do parku..ale teraz ked niekam ideme so syncekom tak mu neni rady a neposlucha ani na zvyseny hlas, dostal aj po zadku ale nepomohlo. Zacne ma kopat,hadzat na zem alebo smiat a utekat bezhlavo hocikde. Uz si pripadam ze nemam ziadnu autoritu.
Vzdoruje vo vsetkom. Zacina to uz kazdym ranom pri ranajkach odmieta sa najest, vzdy chce nieco ine papat, nieco ine obliect, inu hracku, chce ist inam, potom nechce ist domov, z domu zas nechce von, nechce ist spat, potom nechce vstavat zas.

Uz som skusila asi vsetko, nechala som vytrucovat co trvalo aj pol dna, uz bol aj hladny ked nechcel ranajkovat..a druhy den to iste-zas nebude papat.

PS: poradte prosim, nieco musi zabrat, len mi dosla sila a inspiracia. dakujem

smii

ze vraj terapia pevnym objatim je viacmenej najnovsia moda v terapiach deti, ale ziaden mimoriadny ucinok nema, pri niektorych detoch moze byt aj na skodu. To mi hovorila znama detska psychologicka

fenix

to je prve obdobie vzdoru
taka predpriprava na pubertu.......
musis vydrzat,nevsimat si ho ked sa tak sprava,byt stale milujucou matkou

?elison?

ajaaj, taketo spravanie je u 3 rocnych deti v poriadku, pretoze prichadza obdobie prveho vzdoru( obdobie druheho je v pubere)toto obdobie suvisi so sebauvedomenim ktre je typicke pre tento vek. manuska je celokom dobry napad. Treba mat pevne nervy, da sa to zvladnut. Oktem toho, aj vy ste raz boli deti tak sa skuste spytat vasich rodicov,m ak si este pamataju, ze aky ste boli v tomto obdobi.

darika

ahoj123
no,asi na tom nieco bude,lebo moj syn bol cisty diabol.Ja som s nim uz chcela po psychologoch chodit,ale nesla som.Niekto mi v tu dobu kazal,ze ho mam pod studenu sprchu vopchat.To bolo strasne aky bol on zly.A teraz?Teraz je to jeden uzasny chlapec,ze o nom neviem.U nas pomahala potom ta manuska.To malo tak uzasny efekt,ze ked som dala manusku na ruku a hovorila za nu,ze som smutna,ze maly krici,nepocuva,ze by som sa s nim chcela hrat,ale...pockam,kym nebude kricat a budeme sa hrat...,mali tajomstva,vsetko povedal manuske.Aj ked vedel,ze ja za nu rozpravam a mam ju na mojej ruke...Deti nejak pocuvaju treti hlas.Fakt to funguje.

ahoj123

ahojte baby,ja preživam to isté :) niekedy mam pocit ze uz rovno na psychiatriu ma mozu zavriet :) mam synceka vyse 2,5 roka má...no a ten aky vzdorovity dokaze byt...ale vraveli mi znami ze ked je teraz zly,potom bude dobry :) tak snad....a pritom od narodenia to bolo najpokojnejsie dieta na sidlisku :) ...ale priznam sa mne niekdy rupnu nervy a pokricim,aj po riti uz dostal...potom ma to mrzi velmi...ale vacsinou si nevsimam,alebo ho dam do izby,ale necham mu otvorene dvere,on potom pride sam a je pokojnejsi.....nic ine nam neostava len vydrzat toto obdobie vzdoru....vela sil :)

katalinka

je to prvé obdobie vzdoru,je úplne prirodzenou súčasťou života dieťaťa.Pokús sa nájsť v sebe silu lebo či už bitka alebo krik ti nepomôžu.Darika ti poradila správne, ak ho to chytí,nechaj ho vytrucovať, vyzúriť, daj ho do vedľajšej izby, ale dvere nechaj pootvorené,podľa názorov psychlógov je to tak lepšie. Treba mu povedať, že ak sa ukľudní môže sa vrátiť. Musíš byť vytrvalá,ak bude odtiaľ vybiehať stále ho tam s kľudom odviesť...
Prežíva to každý rodič,tak hlavu hore!

sun0808

mamicka -mami,ja som nieco take pri dcere nezazila,zato moj 2,5r.syn mi dava zabrat.ako pise darika,vziat za ruku a ignorovat.len to niekedy nejde ani za ruku vziat,hadze sa o zem,zvija ako dazdovka...skutocne na niektorych miestach prestojime pol hodiny,nakoniec ho dvihnem pevne na ruky,on reve na cele hrdlo,krici pomoooc,pomoooc...
poradit neviem,isty cas som ho oblafla,ze sa musime ponahlat,lebo pridu smetiari:)
Niesi sama...pevne nervy:}

darika

nekricat,nevsimat si.Zobrat za ruku a ignorovat.Dnu pomaha kut,alebo zatvorit,kym sa neukludni.Manuska.Skus s manuskou.Daj na ruku a rozpravaj s nim cez nu.Ked najde v manuske kamarata,bude posluchat ju a tym padom to,co budes ty za manusku rozpravat.