Co poviete na kozmetiku Ruby Rose?

zdenulienka

dievčatá riešite tu ruby roze ale poviem vám jedno všetko sa vyrába v číne minule som kupovala v tescu decké oblečenie a keď som prečítala štítok kde to bolo vyrobené bola som dosť zaskočená tak že ja značková kozmetika nie je to čo si myslíte

larosa

Popravde vsak tiez som si uz davnejsie kupila jednu paletu ocnych tienov, ale teraz uvazujem, ci ju radsej nevyhodim...

Mimo zdravotneho rizika si myslim, ze za tu cenu sa s nimi dobre lici, maju pekne farby a vydrzia o cosi dlhsie ako lacne tiene.

larosa

a dalsi nebezpecny som nasla:

hlásenie č. 39/ 12
názov: „Beauty Eyeshadow Kit“ – make up súprava
značka: RUBY ROSE
krajina pôvodu: Čína
výrobná dávka: neuvedená
popis: 7 g, make up súprava s 18 rôznymi farbami, plastová škatuľka, viď obrázok

Výrobok obsahuje ťažké kovy: olovo (2,1 mg/kg) a chróm (10 mg/kg), čo je v rozpore s prílohou č. 2 (Zoznam látok, ktoré nesmú byť zložkami kozmetických výrobkov, položky č. 289 a 97) nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 658/2005 Z. z., ktorým sa ustanovujú požiadavky na kozmetické výrobky v znení neskorších predpisov.

larosa

Kopirujem text od uradu verejneho zdravotnictva, do systemu rapex sa zaradila aj ruby rose s nasledovnym vyrobkom (btw ten dubaj ma pobavil najlepsie :)

hlásenie č. 19/ 12
názov: RUBY ROSE – očná linka
značka: RUBY ROSE
krajina pôvodu: Čína
výrobná dávka: HB 0158, čiarový kód: 3 760133 120507
dovozca: SC RUBY ROSE COSMETICS SRL Bucuresti, Splaiul Unirii, nr. 257-259, Bl. Corp C1, Et. 1, Ap. Birou nr. 2, sector 3
popis: očná linka hnedej farby, viď obrázok

Výrobok obsahuje ťažké kovy: olovo (2,3 mg/kg), arzén (0,186 mg/kg) a chróm (44 mg/kg), čo je v rozpore s prílohou č. 2 (Zoznam látok, ktoré nesmú byť zložkami kozmetických výrobkov, položky č. 289, 43 a 97) nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 658/2005 Z. z., ktorým sa ustanovujú požiadavky na kozmetické výrobky v znení neskorších predpisov.

mirip

Ak si myslíte že ruby rose pochádza s číny bolosť, je vela odpovedí krajina povodu Polsko,Ukrajina, Nemecko no ani jedna nie je správna krajina povodu Dubaj a je nie len dostupná cenovo dobrá ale aj kvalitná

milili

Baby, neblbnite, kupte si nieco kvalitne. Gosh ma casto znesitelne zlozenie vo svojej dekorativnej kozmetike, ale ak si nechcete uhnat nejaky ekzem, tak citajte zlozenia. V tienoch je kopa kovov a parabenov... Prirodna dekorativna kozmetika mi "vyliecila" ekzem na lavom oku, ktory som si vdaka "super znackam" bohuzial aj velmi odporucanym z lekarne, vypestovala. Licila som sa kym som ten ekzem este mala a stratil sa mi. Ja som pouzivala Annemarie Borlind.