sila myslienok

Príspevok v téme: sila myslienok
lyzicka

Rozmyslala som, ci tato tema nepatri skor do tem nesuvisiacich so zdravim, ale kedze ide najma o psychicku zalezitost, dala som to do psychickych "problemov". :-)

Je tu niekto, kto cital knihy "Myšlením k bohatství" alebo "Miluj svoj život"? Ich podstatou je SILA MYSLIENOK, ktore maju schopnost ovplyvnovat vyvoj zivota kazdeho cloveka v zavislosti od toho, ci su pozitivne alebo negativne.
Tak napriklad podla knihy Myslenim k bohatstvi, ak chcem dosiahnut nejaky konkretny uspech, musim nan svoje myslienky nasmerovat a nastavit sa na skutocnost, ze v danej veci uspejem. Musim si vediet predstavit, ze moj uspech je uz isty.
A teraz nerozumiem, preco mi to nevychadza, resp. vychadza naopak.
Uvediem jeden z prikladov: Chcela som motivacne stipko, snazila som sa a mala som na to aj znamky. bola som presvedcena, ze ho dostanem, kazdemu som to uz povedala, dokonca som rozmyslala, co s zan kupim atd... A nedostala som ho. To je len priklad, vacsinou sa tieto veci tykaju skoly. Ale zase na druhej strane, ked som uz takmer zmierena s tym, ze nieco nevyjde, na moje pocudovanie sa stane opak a som prijemne prekvapena. Nemalo by to byt prave naopak? Pretoze si myslim, ze tieto knihy davaju logiku. Takato filozofia sa mi paci, a preto a snazim sa zaujat vo vsetkom pozitivny postoj a riadit sa nim.

Ak je tu niekto, kto takuto alebo podobnu literaturu cital, resp. zaujima sa o tieto veci, napiste, co si o tom myslite, alebo aj vase skusenosti, vdaka :-)

LOTO

predstavte si, že 10000ludi, chce vyhrať prvu cenu v Lote.Strašne po tom tužia, vizualizujú si to a kto teda vyhra?? Kto vyhra na slovensku cenu?? Kolki z nich vyhraju?? Len tan, ktory to má v osude. Neda sa chcieť vsetko, lebo, je človek sklamaný a nešťastný. Možme chcieť len to, čo je nám predurčené . Mnohí sa tym riadia a preto sú šťastní. Ked sa niečo vydarí, ked velmi chceme, je to preto, lebo my to chceme, lebo to vidime, kdesi v podvedomí, že sa nám to stane a preto to chceme. Je to z mojich skusenosti a patrani po tom, prečo jeden ma to a druhý zas iné. Alebo niekomu sa stane, že je slávny a iný zas nie.Chcela somobjasniť ten moj názor na osud.

soffa

nie len na take veci neverim.....ale zas aby sme sa pochopili neodsudzujem ludi ktori tomu veria.1000 ludi 1000 chuti.vyjadrila som len svoj nazor

lyzicka

vobec mi nevadi, ak s takouto filozofiou niekto nesuhlasi, rada si vypocujem nazor kazdeho :-) kludne piste

S tymi peniazmi je to tak, ze nie su mi lahostajne, takze ak ich nemam, trochu ma to obmedzuje, ale ani ich zatial az tak vela nepotrebujem, lebo nemam nic konkretne, co by som za ne kupila. Ide o to, ze peniaze same o sebe nemaju hodnotu, hodnotu ma az to, na co ich premenim, teda co si za ne kupim. A mozno prave to, ze mi nenapada konkretna vec, ktoru by som za ne chcela, brzdi moju tuzbu ziskat ich. A to sa nemusi tykat len penazi, ale aj uspechu v inych veciach.

shakti1

pozri, ak niekto nesúhlasí, je to jeho vec. ja mám iné skúsenosti. ak niečo chceš a máš o tom nejaké hociaké aj malé pochybnosti, znamená to , že to ešte nie je pre teba, že nie je cesta k tomu úplne otvorená. ide o to, aby človek zmenil celý svoj pohľad na svet, aby si z každej situácie vybral len to pozitívne. na to sú knižky miluj svoj život, napr.... rôzne afirmácie typu: mám hojnosť peňazí, neobmedzene prímam hojnosť všetkého druhu zo všetkých zdrojov. keď je človek pozitívne naladený, veľa vecí dostane zadarmo, len tak. stačí nepochybovať, nehundrať na život, nebyť presvedčený o tom, že si peniaze zaslúžiš, ide aj o to na čo ich potrebuješ, len tak? chceš niečo kúpiť. asi nie si bezdomovec, že? chceš si len niečo kúpiť? Loto, ak myslíš, že sú to drísty pravdepodobne sa k tebe veľmi ťažko dostávajú peniaze, ani ľudia nie sú k tebe ústretový a mám pocit, že všetko veľmi ťažko získavaš, však. väčšinou nie si šťastný a máš v živote veľké prekážky....

lyzicka

Este stale mam rozcitanu knihu Myslenim k bohatstvu, a aj ked uplne chapem jej princip, ktory som nevedomky uz vela krat v minulosti aplikovala v praxi, zasekla som sa v citani, pretoze som zistila, co je moj problem: Nestaci chciet nieco v tom zmysle, ze "ved bolo by dobre to mat", "bolo by fajn, keby som "nieco" dosiahla". Ja som totiz prisla na to, ze zatial, napriklad co sa tyka penazi, nemam TUZBU alebo az POSADNUTOST ich ziskat, je to stale v tej rovine "bolo by to fajn". Asi by som potrebovala nejaky impulz alebo nieco, co by vo mne vyvolalo tu velku tuzbu po niecom konkretnom. Takze este stale hladam to, po com tuzim a dufam, ze to odhalim, a ak ano, tak urcite to dosiahnem. :-)

Moje tuzby v sucasnosti su skor "obranneho charakteru", teda, "aby som bola zdrava aj nadalej, aby sa mne ani mojim najblizsim nic zle neprihodilo atd." A presne to suvisi s tym, co pisala Kvetinka:
"k tomu milionu nas mozno brzdia podvedome myslienky, ze to nie je spravne zamerat sa len na peniaze a ze by sme mali chciet radsej zdravie".

Ale je pravda, ze sem tam sa mihne aj nieco, co si dam za ciel a naozaj to dosiahnem, napriklad minule leto som chcela schudnut a naozaj sa mi to podarilo, ale to preto, lebo som to velmi velmi chcela a moznost, ze sa mi to nepodari, som zamietla.

breza77

Lyzicka,hned po preitani prispevku mi bolo jasne ,kde si spravila chybu,ty si este stipko nemala a brala si ho ako ze ti to uz bolo sudene,ked trocha pozitivne pomyslis ,ze je tvoje,ty si uz rozmyslala co s nim,pri tom si ho nemala.Mnoho krat v zivote som padla az na kolena a potom som som vstala a isla dalej.Lyzicka je to predovsetkym o nas a v nas,Pozitivne mysliet je fajn,ono je potrebne sa aj chovat sa ,viest svoj zivot .Je to tema velmi zaujimava a siroka.Moj poznatok z za 50 rokov co zijem a skusenosti su ,Ked je potrebene riesit niejaky poblem stale si polozim otazku ??je to pre mna dolezite?,, a podla ano alebo nie sa zariadim,pomaha mi ,odstranuju sa problemi ,ktore zbytocne neriesim ,usmievam sa a ked mam ,alebo citim ze je den blby sadnem na rotoped a pustim si na plne pecky svoju oblubenu hudbu a do par minut pre seba robim,co je potrebne,pretoze ZIVOT JE KRASNY A ZAJTRA BUDE ESTE KRAJSI..

lyzicka

Dakujem za prispevky vsetkym, kvetinka, shakti, velmi pekne vysvetlene, vdaka :-)

Shakti, no prave to, "vidieť skutočnosť akoby sa stala a máš to tam." Prave to bol moj pocit zo stipka a nestalo sa, preto ma zaujima, kde som urobila chybu, no, kazdopadne, ja verim, ze to funguje, asi to chce len "trening" :-D

LOTO, ja nie som fatalistka, takze s tvrdeniami o osude nesuhlasim, podla mna je to take zbavovanie sa zodpovednosti za svoj zivot, ale aj tak dakujem za prispevok :-)