ženy a dievčence: stáva sa vám, že sa vo vzťahu nespoznávate?

Príspevok v téme: ženy a dievčence: stáva sa vám, že sa vo vzťahu nespoznávate?
kiddo

čaute baby :)

tento príspevok by chcel v prvom rade vyvolať diskusiu, rada by som zistila, či sa nás viac potýka s podobnými problémami alebo som divnejšia než si myslím a hrabe mi v palici úplne.

mám nasledovný problém: zatiaľ každý môj vzťah stroskotal na tom, že som po dosť krátkej dobe blaženej šialenej zamilovanosti (cca 6 mesiacov v priemere) začala svojho partnera nenávidieť. dávam to za vinu tomu, že to "idylické" obdobie bolo takým predovšetkým preto, lebo som sa správala ako ideálna partnerka, kamoška a milenka, vždy som podvedome nejak vycítila čo povedať a čo spraviť a bolo prirodzené podľa toho konať, až tak, že som vo finále potlačila všetko to naozaj prirodzené. sebe som tým nepomohla a chlapcom už tobôž nie, pretože, hoci boli všetci veľmi odlišní, mali po rozchode pocit, že sa s nimi rozchádza ideálna spriaznená duša (ktorý ja som nemala nikdy).

obávam sa, že táto chronická prispôsobivosť bude ubližovať mojim budúcim partnerom aj v ďalšom živote a akcesoricky aj mne, lebo rozchádzam sa naozaj nerada a len vtedy keď už sa (z mojho pohľadu) nedá inak. prosím, nehľadajte v tom cielenú pretvárku, keby to bolo vypočítavosťou, určite nehľadásm radu tu.

čo s tým, vážené plénum?

kiddo

mno, až paradoxne veľa nového na to, že je to len pár dní ale konkrétne to na verejných fórach riešiť nechcem :)

vďaka za pokec fakt, tieto veci už preberám s kamarátmi, nie v takej abstraktnej rovine ako tu :)

kiddo

inak s chlapíkom ktorý nerieši VôBEC som chodila naposledy. smialo sa mi s ním zo všetkých najlepšie ale bol tam okrem toho neriešenia aj iný zádrheľ bohužiaľ.

jajka001_

presne, čajík :) moja druhá polovička je presným opakom mna, a predsa, rozumiem si s nim lepsie ako s hocikym inym

cajik

..alebo na chlapika, ktory neriesi VOBEC nic, ktoreho netrapi filozofia, ani zmysel bytia, ani nic podobne, len proste zije zivot a uziva si ho a je tak spokojny. ja takeho mam a vdaka nemu som si uvedomila ze nema zmysel stale vsetko riesit. a to vzdy vsetko riesila 20 rokov. Najprv som si niekedy myslela ze mozno nie je taky "vyspely" aby to vsetko riesil, ale ono je to prave naopak :)

jajka001_

ja som si takmer istá, že keď naďabíš na chlapík, naladeného na tej istej vlne, prestaneš toto riešiť a budeš sama sebou:)

cajik

myslim ze sa s tym vyrovnat neda nijak. treba to odzit, mozno casom pochopis v com bola chyba. ale kym prides na ten "koniec", tak to treba zit.

jasne, bolo by idealne pochopit koren veci, aby si sa mohla vytesovat ze "konecne som zistila kto som", a potom bud pokracovat alebo s tym prestat. ale ziadna definicia toho kto si neexistuje. nie su na to prirucky. nie su na to kolonky v exceli. nie su na to knihy, lebo kazdy autor sa snazi zistit kým je on sam, a nie to, kto su ostatni.

ale zistit pricinu neznamena nic. zistis, ze pomarance nie su z juznej ameriky, ale z polskeho sklennika. ale nadalej ich budes jest, ved pomarance ako pomarance, nie ?
ale ja sama stale hladam, zistujem, preco sa moje bunky blaznia. len som casom zistila ze mi to nepovie nik iny, len moje vnutro. a niekedy je lepsie prestat ho pozorovat, a ZIT.

vlastne uz ani nemam rada take filozoficke reci ake vediem teraz :D dokonca ani neviem, ci ich nevediem nahodou len sama so sebou. kliknem na "odoslat prispevok" a niekto v inom meste, alebo inom state, alebo inej planete, vo svojom vlastnom svete, si to precita, nieco si pomysli, ale vlastne ho vobec nezaujimaju moju uvahy, lebo treba umyt riad a navarit detom obed ked pridu zo skoly, a kazdy hlada SVOJE vlastne odpovede, a tie im ja bohuzial nedam. Ani Boh nie, lebo ten sa so smrtelnikmi nerozprava. Amen :)

kiddo

sway: so ženami to bohužiaľ nefunguje, niečo tam chýba, ak mi rozumieš.

cajik: aj ty sa mi dobre čítaš, ako keby si bola rovnakom maratóne o 10 km predo mnou :) rozumiem aj tomu, že sústavné vŕtanie do neznesiteľnej ľahkosti bytia nie je v záujme nikoho duševného zdravia ak nemáš prísť na úplný koniec tej cesty a stať sa holohlavým mníchom niekde v tibete a na to ja mám príliš rada svoje vlasy a centrálne kúrenie. vlastne tu naozaj asi ide o nič a ten život vo svojej podstate nebude taký ťažký.

problémom však zostáva, ako sa vyrovnať s abnormálnou zvedavosťou v kombinácií s dostupnosťou informácií. moja google feat. scroll down generácia často končí zmätená, vieš, je vždy zaujímavejšie riešiť niečo čo sa ťa osobne dotýka a tým nemyslím len "ten najlepší krém na to kurie oko ktoré sa mi objavilo na päte predvčerom" ale aj také generálne a neuchopiteľné veci ako spravodlivosť či láska.