Ockovanie proti žltačke

Denz.

Peto T-
Ak by sa mal kazdy riadit bububu reakciami na ockovanie az po neviem co......tak to by bola sranda na svete.
Aky je pocet ludi co nieco take zaziju????

Skus dat porovnanie dajme tomu tisic ludi co sa zaockuju....kolko ma neziaduce vazne problemi ??

jaja5

Dakujem vám všetkým za dobré rady a skúsenosti. Aj my ideme už teraz - o dva týždne,takže preto sme si dali zrýchlený cyklus podania vakcíny.
Aaaaaa..... čo už? Kocky sú hodené.... uvidíme ako to dopadne,ale verím,že v tomto smere dobre.Jááááj! Už aby sme boli naspäť,doma!

Peto T

dobra vila: Nežiadúce účinky, vrátane anafylaxie, sa môžu prejavit aj po 2 týždňoch. Najvážnejšie chronické následky, ako je Guillain-Barré syndróm, MS, lupus, reumatická artritída, môžu prísť aj po 3 týždňochh a viac.

dobra vila

Vidim, ze uz ti to tu ozrejmuju. Sama som ockovana proti zltacke typu A, B - viem aj o zrychlenej forme, brat sa dal ockovat tou, kedze zanedlho na to letel do na leto do Mexika. Neziaduce ucinky by sa ti mali prejavit priamo na mieste, ak by nejake nastali, ale to je veeelmi mala pravdepodobnost. Proti zltacke sa rocne davaju ockovat tisice ludi, jednou, aj druhou formou, byva bezproblemova, nic sa neboj.

Peto T

Nechal si si to fakt na poslednu chvilu. Co ak dostanes 2 tyzdne po ockovani nejake neziaduce ucinky, alebo dokonca uz v Indii?

llek

Medzi odporucane a overene postupy patri ten, co sa povazuje za standardny, t.j 0.,1.a 6. mesiac.Vo vynimocnych pripadoch je mozne pouzit skratenu formu, ktoru spominas 0.,7. a 21.den a potom po 12 mes.Neviem aka je spolahlivost tohto rezimu a ake hladiny protilatok sa za dane obdobie vytvoria - vy ked tam pojdete, tak by ste uz mali mat ochranne protilatky vytvorene, aby to cele malo zmysel.Iste ak je to uvedene, ze to je mozne aplikovat aj takto, tak to iste bolo testovane, ale na mensej vzorke pacientov a beriem to ako vychodisko z nudze.

jaja5

Ilek,vidím,že sa v tom vyznáš.... my sme dostali Twinrix adult - proti žltačke typu A,B. No a v bode 3. ,že ako sa podáva je písané,že sa môžu podať aj v priebehu jedného mesiaca všetky 3 vakcíny:
1.dávka v zvolený deň
2.dávka o 7 dní neskôr
3.dávka o 21 dní po prvej dávke
4.dávka po 12 mesiacoch po 1.dávke
No a my to chceme absolvovať v tom zrýchlenom čase....vlastne sme už dostali 2 dávky Ja verím tomu,čo je tam napísané,čiže,že sa to môže podať aj v tejto zrýchlenej forme. No a chcela som vedieť,či má niekto s touto zrýchlenou formou skúsenosť...No tak ale ved ak by sa to nedalo,tak by to tam nebolo napísané.Len tá známa ma naplašila....

india

ty chces tu vakcinu proti A aj B hepatitide? ja sa davam lem proti A. A tam je jedna davka . V tvojom pripade to uz asi nestihnes. Aj ked kamarat sa dal pred rokom behom tyzdna zaočkovať proti vsetkemu moznemu,a zatial mu nič nieje. len neviem, či tiez tu dvojitu, lebo teraz je v indii.

llek

Ockovanie ma svoje pravidla a aby sa dosiahol ziaduci efekt - teda vytvorenie ochrannych protilatok, tak by sa mali tie pravidla respektovat. Pri hepatitide - bud sa podavaju uz vytvorene protilatky (tzv hyperimunne serum) a to v situacii, ze sa do kntaktu s chorym dostal neimunny jedinec, teda taky co nema protilatky.Alebo sa ockuje vakcinou, ktora navodi v tele tvorbu vlastnych protilatok proti napr hepatitide A, alebo B laebo C a podobne. To je aj tvoj pripad. Podava sa 1. davka, potom za mesiac 2. davka a potom napr za 6 mesiacov 3. davka (casovanie davok sa moze pri roznych ockovaniach lisit). To casovanie jednotlivych davok, to nieje vymysel vyrobcu, to suvisi s tym, ako sa v tele protilatky tvoria. Na dosiahnutie vytvorenia ochrannych protilatok v dostatocnom mnozstve, aby vas to ozaj chranilo, by sa tie intervaly mali dodrzat.Ked ste vakcinaciu uz zacali, tak mozete pokracovat na mieste, kam sa chystate (neviem aky dlhy pobyt vas caka)

jaja5

Ano,to je OK,len som si chcela overiť,že či niekto vie o tom,že sa dá aj zrýchlene....čiže v kratšom termíne. Lebo my ideme už čoskoro,tak sme už dostali prvú dávku...no a na príbalovom letáku je napísané,že sa môže termín podania 2.dávky a 3.dávky urýchliť....Ale jedna lekárnička tvrdí,že nie,to nie je možné,že tým môžeme ohroziť svoje zdravie. Prosím vás,tak prečo by to tam bolo napísané??? Preto si overujem ,či má niekto v tomto smere skúsenosti. Dakujem.