Zamestnavatel a PN-ka

Príspevok v téme: Zamestnavatel a PN-ka
....

do kolko dni od vystavenia PN-ky ju treba odovzdat zamestnavatelovi? on sice o nej vie ale bojim sa, ze ked mam na to len niekolko dni a presvyhnem to tak to neskor odtaji, ze o tom vedel. je to trosku komplikovane s nim sa je tazko dohodnut, robi vsetko preto aby vystval z firmy co najviac ludi a stalo ho to co najmenej... len potrebujem vediet do kolko dni mu ju treba najneskor dorucit
dakujem

Infooo

Dobry den.
Chcel by som sa opytat ako to vlastne funguje. Mam kolegynu ktora je na chorej uz rok. Po roku dosla na 1 hod. do prace a teraz je zase na chorej s inou diagnozou. Stale ma tu choru platenu alebo ako to funguje??? Dakujem

lindaaaaaaaa

chcem sa spýtať, bola som u lekára dal mi PN až dva týzdne dostala som čierne tlačivo ktoré musím odovzdať zamestnávateľovi a červené chcem požiadať lekára o ukončenie PN po 5 dnoch lebo sa cítim lepšie a chcem už ísť do práce. Nebude to problém?

peta11

Jaj :-D som myslela že mne. A to fakt mi môže nemocnica poslať do prace? nebude ich to obťažovať? Neviem či je to bežne :-)

peta11

No ja by som to odovzdala aj hneď na druhy den od vystavenia ale keďze budem v nemocnci, tak poviem im v nemocnici nech to poslu do prace, snaď ich to nebude otravovať. Ešte bnema taku skusenosť tak uvidim :-).

datelinka1

...., nevidím dôvod, prečo odkladať doručenie potvrdenia o PN. bezodkladne znamená bezodkladne.
jediný dôvod, prečo tak chceš urobiť môže byť to, že nechceš, aby bola u teba vykonaná kontrola dodržiavania liečebného režimu. ale to sa dá aj keď neodovzdáš preukaz o dočasnej práceneschopnosti.