Ako sa dostat zo silnej nadchy

Príspevok v téme: Ako sa dostat zo silnej nadchy
Marlon12

Prosim vas viete mi niekto poradit ako sa co najucinnejsie dostat zo silnej nadchy + zapalu prinosovych dutin? Uz stvrty den lezim v posteli, uzivam vitamin C, B-komplex, Coldrex, Paralen Hot Drink, Ibalgin (tieto lieky proti horucke a bolesti samozrejme striedam), pijem 1,5 litra La Pacha denne, jem cibulu a snazim sa to vylezat, ale vobec sa moj stav nezlepsuje, skor mam pocit, ze sa zhorsuje. Zatial som nebol u doktora lebo sa bojim, ze mi zasa predpise nejake antibiotika a tie isto nechcem brat lebo uz som za posledny pol rok dva-krat uzival antibiotika. Neviete este niekto poradit nieco, skor domacke, co pomaha? Prosim neradte GSE, citrovital lebo ten som si skusal roztok vody a Citrovitalu kvapkat do nosa, ale ma z toho bolela cela sliznica tak som s tym hned prestal. Kupil som si v lekarni Olynth HA, ale po streknuti do nosa ma boli cely nos, citim silne palenie, preto ani ten neuzivam. Za kazdu radu velmi dakujem.

hmmmmmmm

marlon verim,ze si sa uz dostal z tej pliagy.btw.coldrex a paralen hot drink su skoro to iste, nechapem, preco ich uzivas/si uzival oba?bud opatrny s paracetamolom!predavkovanie je smrtelne a krute!oba spominane lieky nielenze obsahuju paracetamol ale aj fenylefrin na odblokovanie nosa a vysusenie tecuceho nosa.olynth ani ine podobne nosove spreje/sanorin/nasivin../by som nekombinovala ked si na vyssie spominanych, velmi vysusi nos,kedze stahuje cievy, takisto vyssie spominane lieky stahuju cievy,preto zrejme to podrazdenie nosa.nadcha trva aj 7-10 dni,avsak pridruzena bakt.infekcia ju vie predlizt.inac vseobecna rada:treba sa uistit ze hlieny/soplik/nie je sfarbeny do zeleno,zlta ak je zvysena teplota,vtedy sa pridruzila aj bakterialna infekcia a treba navstevu u lekara, ktory potvrdi ci treba-netreba antibiotika.pit vela tekuti, dodrziavat kludovy rezim a vitamin C je tiez v poraidku,ale netreba zasa uzivat zbytocne velke davky 500 mg -max 1000mg denne v rozdelenych davkach staci.

klarinka

Mne raz poradil jeden lekar toto: na vatovu tycinku si daj Framykoinovu mast a opatrne si zaved tu tycinku do nosnej dierky co najhlbsie. Potom aj druhu. Nie je to prisli prijemne a vyzera to celkom komicky, ale dobre to ucinkuje. Mast je antibiotikum a neviem ci toto bol ciel, ale mna po chvili zacalo z tych tyciniek strasne svrbiet vnutro nosa, az prislo niekolko nasobne kychanie a skoro vseto som zo seba vykychala. A nadcha skoncila ovela skor. Fakt mi to pomohlo.

Peto T

Mne pomáha vitamín C v účinných dávkach. Napríklad prášková kyselina askorbová z DM drogérie, do čaju. Viac na predposlednej strane (Rýchlokurz tolerančnej liečby): rizikaockovania.sk

Rebekita

Na dutiny su dobre lieky na prírodnej báze Sinupret.Tiež do nosa Physiomer-morská voda.Skus jesť aj veľa kyslej kapusty.Lipový čaj s medom tiež zaberie.Nádcha by mala trvať 9.dní.Ak maš aj potom nádchu jedná sa zrejme o alergickú nádchu.Ked sa cítiš veľmi zle,návštevu lekára radšej neodkladaj.