problémy sa v alkohole neutápajú, len množia..

Príspevok v téme: problémy sa v alkohole neutápajú, len množia..
morrena

Viac hláv, viac rozumu..tak idem na to..som študentka, končím SŠ...práve toho mám dosť v škole, pripravujem sa na ďalšie štúdium, často neviem kde mi hlava stojí..ale to nič, nie som tu preto...ide o to že moja mamina začala dosť piť..chodí domov v hroznom stave...utápa finančné ťažkosti v alkohole a ja som z toho zúfalá..hanbím sa za ňu, nenávidím ju, hnusí sa mi..neviem čo robiť...nemá zmysel jej nič povedať keď je opitá lebo si to na druhý deň nepamätá..a ked je triezva tak som tak psychicky vyčerpaná že vôbec nemám silu jej niečo hovoriť...otec je na tom rovnako...skúsila som jej niečo povedať ked bola triezva ale kričala som, čo bola chyba..vysmiala sa mi, že mám všetko čo potrebujem a ona nič zlé nerobí..asi jej skúsim niečo povedať pekne..zahrať na city...lenže sa obávam,že to nebude mať zmysel..pretože ona z toho že pije viní všetkých len nie seba...všetkým nám ničí životy, aj sebe...mrzí ju to, to je jasné..keď je triezva...je z toho smutná...ale aj tak to urobí zas...a mne sa už nechce žiť...nechce sa mi žiť v strachu aká zas bude...viem,že o pár mesiacov odídem z domu, ale trápi ma to pre otca...berie lieky na srdce tak mu niečo také neprospieva....a ona je tiež na liekoch takže by nemala piť...fakt neviem čo robiť...obávam sa ako budem zvládať školu v takomto prostredí keď som v maturitnom ročníku..ale to je to najmenej čo ma trápi..nechcem len aby zničila život otcovi...neviem ani čo hľadám tu..asi sa len vykecávam..ak máte s niečím takým skúsenosti a viete mi niečo poradiť, budem vďačná..ak nie, tak vás len chcem pekne poprosiť ľudia, nezapíjajte problémy... neničte životy svojím blízkym... :(

morrena

delphia, zas to neber tak, že spolu neprehovoríme...keď je triezva tak všetko klape normálne...teraz to tak bolo...odkedy som sem písala až doteraz...ale včera už bola taká že sa jej plietol jazyk a bola zjavne opitá a dnes zas...keď som sa spýtala či zas niečo pila tak povedala "ale prestaň" a otočila sa...odmietala sa mi pozrieť do očí, ale má to celkom jedno pretože slepá ani hlúpa nie som..a mama je chorá ale svojou vinou lebo je slaboch...to sa nedá porovnať s nádorom a nedá sa to ani ospravedlniť..u nás to vôbec nie je nevraživé..

..no ja neviem či by pomohlo odísť..lenže ja si to teraz vážne nemôžem dovoliť kvôli škole len tak zmiznúť niekam k starým rodičom na kraj sveta..

shakti1

alkoholikovi sa musíte otočiť chrbtom, zakedy si ešte uvedomuje, čo môže stratiť, inak sa nespamätá. nesmie rozdeľovať peniaze v rodine, a nesmie byť v rodine alkohol. Možno nie je závisloť taká veľká, aby to nestačilo. Držím palce.

delphia

morrena problem a velky vidim v rodine. nerozpravat sa spolu to nie je vobec normalne. myslim, ze vsetci b ste toho psychologa potrebovali, nie len mama.
mimochodom- mama nie je slaboch! ona je CHORA!!!! alkoholizmus je choroba. takze ako aj clovek ktory trpi napr. nadorovym ochorenim nie je slaboch, tak tak isto tym nadorovym ochorenim-ale duse- trpi tvoja mama. je to pliaga, ale ked opisujes vztahy v rodine, tak ju aj chape, preco je jej lepsie byt "mimo" realu nez si uvedomovat bezmocnost a nevrazivost medzi najblizsimi....

darika

morrena
skus a uvidis.Aby si si raz mohla povedat,ze si skusila a neusla.Potom uz rieste veci spolu s otcom.Tiez sa nesmie nechat zozrat od nervov.Drzim palce a daj vediet.Len s nou pomaly a kludne.

morrena

je to ťažké..nenávidím ju, neviem sa s ňou rozprávať..kazí mi život, kazí život otcovi...mohli by sme sa proste zobrať a odísť, ale nie som celkom bez chrbtovej kosti aby som nechala vlastnú matku upiť sa k smrti..ale zastáva mi rozum nad tým ako si nedokáže uvedomiť, že takto sa jej len všetci otočia chrbtom a znenávidia ju..že ak to bude takto pokračovať tak ja odídem a ani sa nevrátim..že ak raz budem mať deti tak ich ani neuvidí, lebo je alkoholička..že odíde aj otec lebo jeho rodičia starnú a chorľavejú a stále viac ho potrebujú..toto sa nedá ospravedlniť a nikdy jej to neodpustím, ale môžem hrať divadlo...pre dobro veci...ak si teda myslíte, že to bude mať význam...tak to zahrám tak že si nevšimne, že je to hra...už viac ľudí mi povedalo, že s ňou mám komunikovať...byť s ňou...lebo to jej chýba...tak dúfam, že to bude stačiť..skúsim to..

darika

no,rieste veci kym si s nimi,pretoze ked odides,mama moze padnut dole uplne.Odide jej dieta,prestane ju bavit vsetko.Zacnite s ocom komunikaciou.Dohodnite sa,ze si spravite vecer len vy.Pozrite film,kupte pukance...nieco,pri com s nou mozte rozpravat.A na zajtra sa dohodnite,ze pojdete von (zase vymyslite) a potom zas.Dajte mame pocitit,ze ju potrebujete.Nech si s ocom daju preteky v krizovke...ja neviem.zabavit ju.

morrena

otec je u nej vždy keď ona robí..robí v svojej robote a pomáha ešte aj jej..horšie je že ona má svoje potraviny a tak má prístup k alkoholu prakticky vkuse keď pracuje..čo je dosť..

morrena

u nás sa byť zaplatí z ocovej výplaty ale to je málo na to aby sme z toho ešte mesiac žili..ale nie je to až tak zlé zas..môžme mať net,máme čo jesť..vôbec to nie je tak zlé..aby to musela zapíjať....a navyše od jesene ma už nebudú musieť živit...tak by to mali mať o dosť ľahšie čo sa financií týka..lenže mi berie všetku energiu ktorú teraz veľmi potrebujem aby som sa dostala kam potrebujem..a áno bývam s rodičmi...už nie dlho, ale ešte bývam...a nemám chuť ani odísť lebo mi je ľúto otca..že tu ostane sám..

darika

mama nasla v alkohole kamarata.Ten na nu nekrici,nenadava,nerozculuje sa a nemusi mu nic vysvetlovat.Neda sa ti ist ju cakat do prace a spolu domov?Dohodnut sa spolocne na nakup,alebo len sa prejst.Nieco si vymysli,aby si jej mohla dat dovod,ze ju potrebujes,ze potrebujes jej radu.Hocico,len nech sa citi potrebna.