Dlhotrvajuca nadcha u kojencov

Príspevok v téme: Dlhotrvajuca nadcha u kojencov
Adriqua

Naše bábätko má už od pôrodnice tj vyše 3 mesiacov trvajúcu nádchu. Rôzne kvapky do nosa pre kojencov nepomohli, na radu pediatra zvlhčujeme vzduch, striekame každý deň do nosa morskú vodu a odsávame 1-2x denne soplíky. Na jednej strane sa bojím aby sa nepoškodila odsávaním sliznica, na druhej strane by som bola nerada keby nádcha udrela na priedušky alebo do ucha. Dá sa toho vôbec definitívne zbaviť? Zdá sa mi že nádcha trvá už naozaj dlho.

Amia14

Adriqua, vyskúšala si už inhalovanie. Je to veľmi účinný a šetrný spôsob, určite je lepšie inhalovať ako striekať do nosa. My máme doma CompAIR BAsic Kids od spoločnosti Omron, je určený aj najmänším bábätkám, má inhalačnú masku v dvoch veľkostiach, teda aj pre bábätká. Môžeš mu tad dávať aj tie morské kvapky, alebo vincentku, prípadne iné preparáty, ktoré ti lekár predpíše. Vďaka tomu, že je to formou aerosólu, účinné látky sa do dutín dostanú dýchaním jemne a šetrne.

ele

Dvojrocnemu dietatu by sa mali davat pokracovacie dojcenske mlieka a nie kravske mlieko, v ziadnom pripade!! Kysle biele jogurty mozu byt, ked uz velmi chcete...

- mira

Človek kravské mlieko vôbec nepotrebuje, ani dieťa.
Preto je tvoje dieťa choré.
Základom stravy sú obilniny, nie mlieko, zelenina je doplnok, tiež strukoviny, semienka, trocha ovocia príp. kúsok ryby.
Takáto strava obsahuje všetko, a nespôsobuje choroby ani hyparaktivitu.

Tery

Mira,ked ma dieta 2.roky,podľa teba už nepotrebuje mliečko a mliečne výrobky?Podľa mna sa mlieko neda len tak nahradiť unými alternatívami.Mlieko je základom pre výživu batoliat.Na zelenine si dieťa asi sotva vystačí.

- mira

Tery, je toho dosť, čo môžeš urobiť. Hlavne mu nedávaj hlienotvorné potraviny, úplne vylúč kravské mlieko a všetky mliečne výrobky. Obmedz sladkosti, pretože tie kradnú minerály a vitamíny a sú príčinou prípadného zápalu.
Zameraj sa na obilninovo - zeleninovú stravu a dieťa bude výborne prospievať bez hlienov.

jajkafr

tery
kožné testy na alergiu čiže kvapôčky na koži predlaktia sa mu nedajú spraviť pretože by nevydržal držať rúčky 20 minút a kvapôčky by si pozotieral, ale dá sa mu odobrať krv a poslať na vyšetrenie špecifických IgE na určité alergény

tery

Ja som kojila dieťa do 1.roka.Dovtedy bol zdravý.Od jedného roka má stále nádchu.Kícha celý den,hlavne ráno,tiež aj v noci.Stále mu musím niečo davať,morské vody,Pamycon antibiotika do nosa-to su kvapky.Predpisuje mu ich alergička.Tiež berie Aerius.Z krčnej stránky mu zistili nejakého zlatokoka-to je bacil v noce,ktorý sa nedá zničiť.Vraj bude mať nádchu stále.Pomôžu mu ibe kvapky do nosa,morské vody a stále berie antihistaminika.Tým sa mu to má zmierniť.Ale ja nevidím v tom žiaden rozdiel.Aj ked berie lieky,nepomáha mu to.Alergické testy sa mu nedali spraviť,pretože je ešte malý a plač dieťaťa by mohol ovplivniť vysledok testov.Neviem,čo mám s tým už robiť...