Extrémne časté močenie

Príspevok v téme: Extrémne časté močenie
hika

Ahoj. mám taký problém, ktorý pretrváva už odmalička, ale zatiaľ mi nikto nevedel pomôcť. Mám 20 rokov a už odmalička chodím veľmi často na WC, mám časté močenie. Nepijem veľa, sú obdobia kedy práve pijem extrémne málo, ani 1l denne, ale normálne vypijem tak cca 2l za deň. Väčšinou sú to minerálky, občas džúsy a čaje (po čaji sa to však zhoršuje). Kávy ani kapučína nepijem vôbec. Denne chodím tak zhruba 30-x močiť. V noci je to tak cca 5-x normálne, cez deň ak mám možnosť tak viackrát za hodinu, ale vydržím aj viac, také 3 hodiny, ale už je to veľmi nepríjemné. Keď vypijem hocilen trochu alkoholu, tak musím chodiť močiť každých 5 minút a nedokážem viac vydržať. Naposledy som bola s problémom u lekárky keď som mala asi 16 rokov. Vyšetrili mi moč a lekárka mi povedala že je to úplne ok, že chodím na WC úplne normálne. Mne sa to však nezdá a veľmi mi to znepríjemňuje život a keď pozorujem ľudí naokolo, ktorý sú schopní moč zdržiavať aj 10hodín, tak naozaj neviem čo si mám myslieť. vopred ďakuejm za odpovede

Laura1

Ahoj hika,píšeš,že piješ minerálky,džús a
občas čaj.Ktoré minerálky?Ako vyzeralo vy-
šetrenie močového sedimentu?Aké pH moča
event.prítomnosť kryštálikov kys.močovej alebo iných? Skús možno jemnejšiu minerál-
nu vodu-všímaj si zloženie a celkový obsah rozpustných látok.A možno ani voda z vodo-
vodu-občas-by Ti neurobila zle.

Lenka1806

Ahoj , sice neskoror som si vsimla tuto stranku, ale mna trapi tiez tento problem a ja si myslim, ze to teda normalne nieje. Ja mam tento problem 2 tyzdne a idem zosaliet. V pondelokidem na urologiu, moc mam negativny a a bola som preliecena ATB od gynekologa. Mocim aj 18 krat denne a v noci tiez aj 2 krat. Nikdysom nemala tento problem. Nastal po kyretazi.

lady24

Hika, na tvojom mieste by som sa nechala vysetrit nejakym inym specialistom. Mozno je tvoja doktorka ten typ, ze staci, ze tam nemas nijaky zapal a dalej sa tym nechce zaoberat. No mozno staci, ked zajdes za nejakym inym doktorom, tak ten ti povie nieco uplne ine a snad ti konecne aj pomoze. Myslim si, ze normalne to nie je a navyse dochadza k dost velkemu odvodnovaniu organizmu, ked este aj malo pijes. A to nie je dobre. Na caste mocenie vplyva vo velkej miere aj stres.

hika

ja viem že to nie je normálne, ale moja lekárka ma presviečala o opaku.

Help, a čomu neveríš? áno, za 24h idem zhruba 30-x na malú. netvrdím, že to niekedy nie je aj menej, ale aspoň 20 je to určite. NIE, NEPREHÁŇAM. neviem prečo by som mala zadávať nepravdivé údaje, keď ide o moje zdravie.
ja neviem čím to je, ale je to veľmi nepríjemné a komplikuje mi to život.

a ako som písala ja veľa nepijem a nepijem veľa práve kvôli tomuto problému.

Help

tak jasa,ze 30 krat je nie normal,ale neverim tomu:)

alebo mas maly zakrpateny mechur....:)
a alkohol a caje zvysuju potrebu mocit:)