Porucha funkcie štítnej žľazy

Príspevok v téme: Porucha funkcie štítnej žľazy
Patrisa5

Už sedem rokov mám problémy so štítnou žľazou (konkrétne znížená funkcia štítnej žľazy). Denne užívam lieky, ale aj napriek tomu som stále unavená, buší mi srdce, stále sa mi trasú ruky a hlavne nadokážem schudnúť. Za jeden rok som schudla iba 9 kíl a postupne sa mi kilá vrátili. Mám aj problémy s vysokým krvným tlakom, ale moja doktorka tvrdí, že to nemá žiadnu spojitosť. Už mám toho dosť a neviem ako ďalej. Počula som o operácií, ale veľmi sa jej bojím. Mohol by mi niekto poradiť, čo mám robiť? Niekto kto sa v tom vyzná? Raz by som chcela mať aj dieťa a bojím sa, že to ohrozí moje tehotenstvo. Prosím poraďte mi. Ďakujem

Liona

Beskyd, nemal si ty predka z Nemecka? Aj ten chcel dokonalu rasu ;o) Bohvie, ci by casom nesiel aj po genetickych ochoreniach ;)

Liona

Beskyd, ja mam tiez hypotyreozu a nikto v rodine ju nema,cize som ju len sotva mohla zdedit. Ked som sa spytala mojho gynekologa, ci to bude mat nejaky dopad na bud. tehotenstvo a moze to nejak ohrozit dieta, len sa zasmial.
Egoizmus za ktory by mali zatvarat je akurat tak, ked ludia s AIDS alebo HIV maju deti a nie so znizenou funkciou stitnej zlazy! Nieje ochorenie ako ochorenie...

joni_

beskyd, ake mas pocity z mojho prispevku neriesim, napisala som co som napisala a nic dalsie som tym nemyslela, v podstate ma tvoj problem ani nezaujima, radsej by som bola keby sa tu niekto vyjadril k problemu stitnej zlazy a k mojej otazke

beskyd

delphia, co konkretne ta pobavilo na mojom nazore? nebolo to myslene ako for, aj ked sice vela veci beriem skor s nadhladom, su ale veci ktore ma proste vedia vytocit:)
.
joni, z tvojho prispevku mam pocit ze tvrdis ze je lepsie ked sa reprodukuje chora populacia nez vymretie ludstva, heh ako keby aj tak nebola planeta preludnena co je a bude nezvladnutelne tak ekonomicky ako aj environmentalne. ale ludia s x dedicnymi chorobami maju v pohode kopec deciek ktore jednak trpia a jednak to roznasaju dalej. pozri sa len na tomto fore kolko kadejakych pliag maju ludia a to je len taky nepatrny zlomok, mikrocastica toho cim vsetkym su ludia postihnuti.
.
inienka, geneticke poradne by boli ok keby do nich vsetci chodili a decka mali po kladnom "posudku", ale na to az tak neverim ze je to pre ludi bezne. ano, ja som napriklad kratkozraky, aj so stitnou zlazou som mal problemy, som dost chudy a alergik. keby som mal mat decko, uz by som s cistym svedomim asi nezaspal, to su proste obmedzenia a vady, neviem cim si to ten novorodenec zasluzi ze sa narodi s defektami za ktore nemoze a ktorym sa da predist bud v ramci genoveho inzinierstva alebo sebareflexiou ludi.. s tym je ale zrejme vacsi problem ako s tym inzinierstvom...

joni_

beskyd dnes medicina tak pokrocila, ze nenajdes zdraveho cloveka, kazdy ma nejaku tu chorobu, to by ludstvo vymrelo
vie niekto co znamena "struma minima"? je to zvacsena stitna zlaza alebo zmensena?

inienka

Nuz ja mam hypotyreozu a nikto v rodine to nema! Som stihla, nefajciarka, abstinentka, zdravo sa stravujem, sportujem, uplne to iste moj manzel.

Si streleny, ze ludia, ktori su kratkozraki by nemali mat deti? To by sa potom asi nikto nemohol mnozit. Tvoji rodicia nosia okuliare? Ak ano, tak ta nemali mat, vsak?

A este existuje aj take nieco, ako geneticke poradne, kde s 99 percentnou istotou povedia, ci dvaja su schopni splodit zdraveho potomka. Ja skor nesuhlasim, ked do dietata idu zeny, ktore mali tazku formu rakoviny a momentalne su v remisii, nie, aby boli rady, ze su ok, ale maju dieta, alebo kadejake trpaslicky, zeny s depresiami a podobne.

beskyd

mimochodom je to geneticka porucha ako vysita, ako aj dalsie ktore boli v prispevku. netvrdim ze som si isty aka je percentualna pravdepodobnost prenosu na plod ale geneticka suvislost tam je, vysoke tlaky, obezity, stitna zlaza, alergie, kratkozrakost atd, to vsetko sa prenasa dalej ale ludia v pohode zakladaju rodiny, ziaden problem. uz ani nehovorim o matkach fajciarkach, vravim, na basu.. vseobecne ohrozenie je trestny cin, toto ma v zasade podobny charakter az na to ze pri vseobecnom ohrozeni musi byt ohrozenych najmenej 7 ludi naraz ak si dobre pamatam podla judikatury... ale nechapem tieto myslienkove pochody ludi skratka, myslim ze aj zvierata si to vedia lepsie vyselektovat.potom polka skoly ma dioptricke okuliare, kazdy je pomaly alergik, mladi ludia behaju po endokrinologiach a na onkologiu a bohviekde vsade.