zareagovala správne? či ja som vnímam prehnane? spravanie čašníčky

Príspevok v téme: zareagovala správne? či ja som vnímam prehnane? spravanie čašníčky
n,,,

ahojte včera som bola v podniku a bolo veľa ľudí... a ako som išla z wc.. tak som stretla spolužiačku tak som sa pristavila k jej stolu a rozprávali sme sa ... čašníčka ktorá zberala poháre.. sa veľmi ponáhľala.. a vrazila do mna... ja som bola v škoku pretože som ani nevedela čo sa stalo.. čo som spravila.. a keď som sa otočila tak jej samozrjem že padol pohár.. a rozbil sa (prázdny)... a aká reakcia..?? nie že prepáč.. ale len škaredý pohľad.. ako keby vám išla povedať tie najhoršie nadavky a len čo jej vyšlo z úst.. tak toto si zaplatíš.. toto si zaplatíš.. pritom ja som nič nespravila.. ach.. a nakoniec mi to aj pripisala k účtu.. otras.. nechápem aj ja som niekedy brigádovala..cafe... viem čo to je keď je veľa ludí.. ale viem že ak niekto rozbil pohár.. tak sme tak prehnane nereagovali už z toho dôvodu aby sme si toho zákazníka neznechutili..prepáčte ale musela som sa vyrozprávať lebo ma to štvalo... keby ste ju videli..

za8icka

No blocik jednoznacne musi byt. Takto ani poriadne nevies co ti nauctuju. Inspekciu by som na nich volala ak mam byt uprimna. Aj ked vacsinou blocik ignorujem, ale dostat ho jednoducho musim. Ak ho dostanem, odignorujem a nieco nie je v poriadku tak to je uz moj problem ale predajca je chraneny tym ze mi ho dal.

dobra vila

za8icka, hm, zaujimave... vidis to a u nas rozbijes pohar a daju ti ho uhradit, aj ked si staly host.
Inac... s tymi blokmi, co tu spominate, ani u nas ho v podnikoch nedavaju. Myslim tym vecerne podniky, kam si zajdete cez vikend, s takym niecim sa rozlucte.

Vies, poviem ti, ze bud nakoniec rada, ze si rozbila iba pohar, lebo v dnesnej dobe na teba natutlu platenie hocicoho. Predstav si, keby si nahodne v obchode rozbila nieco, to by bola radost uhradzat, co? :P

lost

Ved neda sa s tym poharom nejak pohrat v uctovnictve ?

Je to primitivita podniku podla mna, alebo maju manazment co sa nedobre vyucil...

Pokial zakaznik nerozbije ten pohar umyselne, tak preco by za neho mal zaplatit ?

Bol by som zvedavy, co by mi povedali, ak by ta castincka vyliala pivo na moj oblek drahy ako samotny podnik...

n,,,

to je v hlohovci tak to tu asi nepoznáte...:P no mohla to povedať aj inak.. slušnejšie a nie ganiť na mna.. toto si zaplatiš, toto si zaplatiš a ešte aj prstom na to rozbité ukazovať.. a inak baby.. a o tom učte. viete ony tam neúčtujú že donesú mi bločik.. ako z pokladnice len donesú papier kde si zapisujú čo si objednal stôl ...kde je zapísané že mineralka 1 perom .. to tak môžu? nemajú to blokovať?

za8icka

dobra vila:no to fakt. Aspon tam kde som ja pracovala take nieco nebolo. Jednoducho sa nieco rozbilo tak sa to dalo do odpisu. samozrejme hovorim o jednom alebo dvoch poharoch. Ked sa rozbije cela tacka tak je to nieco uplne ine.

Este ma celkom zarazilo to spravanie casnicky. Pretoze ked uz, tak casnicka by mala normalne kludne povedat ze sa to musi uhradit. Nie ganit na cloveka a dookola hovorovat to si zaplatis, to si zaplatis. Tiez by nemala tykat nech ma 15 rokov ci 30. Kocka bola ako zakaznik tak sa tak mala k nej spravat!

dobra vila

za8bicka, to fakt? Lebo inac tu u nas som sa neraz stretla s tym, ze zakaznik musel pohar uhradit. Trebars sa nam stalo, ze sme boli vonku v pube a kamaratka na odchode zavadila kabatom o prazdny pohar, spadol a rozbil sa. Musela ho okamzite zaplatit... To ma inac dost zarazilo, kedze sme tam boli stale zakaznicky. Rady sme si tam vysli aj cez den na kavicku, aj sem-tam vecer na party, takze nas to troska poburilo. Ved sme tam predsa pravidelne nechavali peniaze a poznali nas.
Ked mala kamoska v oktobri narodeniny, objednala flasu a hned ako sa polozila na stol sa strepala rovno na pohare :-/, dve sa rozbili. Museli sme to uhradit.
Takze sa cudujem, ze az tolki pisete, ze sa to nemoze uctovat ani ked je to chybou zakaznika... Podla tohto to v nasom mestecku vyzera podstatne inak..