Naplaste na poranenia

Príspevok v téme: Naplaste na poranenia
AdamKrt

Neviete poradit solidne naplaste na rany, ci fixacne naplaste, ktore sa neodliepaju ? Idealne nieco co dobre drzi na pokozke i na miestach, ktore sa ohybaju, umoznuje dychat pokozke, mozno i vodeodolne, pripadne, keby to malo antisepticky vankusik.

Hladam nejaku naplast na zasitu ranu po operacii znamienok. Povodna naplast sa zacala odliepat, prelepil som ju fixacnou priedusnou naplastou Omnipor, ale i ta sa zacala uz behom dna odliepat. Teraz som si kupil priedusnu naplast s antiseptickym vankusikom - URGO - Odolna. Ale neviem, ako je odolna, ked uz po 5tich minutach sa mi zda, ze sa zacina odliepat :(

RNG

Nuz moja koza neznasa ziadne naplaste a vyskusal som ich za roky desiatky. Totiz zrejme neznasam rozne rozpustidla, ktore su v lewpidlach naplasti. Po 2 dnoch mam na mieste nalepenia napuchnute a zapal, ktory trva aj niekolko dni po odlepeni naplaste.
Takze musim pouzivat len sterilne gazove obvazy na rany.

Aduliena

Hansaplast Universal Water Resistant, pri každodennom kúpaní v mori na dovolenke mi 1 náplasť vydržala 3 dni.....kupujem už len tie.

AdamKrt

Kupil som si z Lidla teraz nejake Universal a dalsie Water-resistant.

Len tie vodeodolne, ci sa pod tym nebude koza parit. Uvidime...

Mali tam aj take so zvieratkami, ale hadam maju rovnake lepidlo :)
-------
Zatial co mam vyskusane, tak uplne super bol COSMOPOR. Su priedusne, ale nesmu sa namacat. Ta napln drzala bez problemov cca 7-10 dni a este by drzala aj dalej, keby som ju nepotreboval dat dole. Ale ked som si dal dole naplast, tak pod nou mi na pokozke vyskocili take cervene bodky, vytiahlo krv. Nie na povrch, ale v pokozke. Pre niekoho budu mozno dobre, ale kto ma citlivejsiu pokozku, mozno dopadne rovnako. Ale musim povedat, ze drzalo to extra perfektne... :)
------

Ten 3M vyzera zaujimavo.....

enjoy

3M ™ Tegaderm ™ priehľadný film Dressing - plochý film
Nepriepustným obväzom poskytuje bakteriálne a vírusové bariéra (1) pre vonkajšie nečistoty a umožňuje pacientovi sprchu. Priedušný film umožňuje vlhkosti pary a kyslík výmenu a zároveň poskytuje v rane vlhké prostredie pre lepšie hojenie.

odpovedam

neviem, ale velke naplaste mas na mysli, ja vsak pouzivam len tie na otlaky od topanok :-))).

Dobru skusenost mam s detskymi naplastami, na ktorych su kreslene zvieratka. Neviem, ako sa ta znacka vola, kupis to v Tescu i v DM drogerii. Vydrzali mi 3 dni a prezili aj sprchu :-)))