Behat rano pred ranajkami..

Príspevok v téme: Behat rano pred ranajkami..
jajka1

Ahojky, pred nedávnom som čítala článok v ktorom sa spomína, že ak človek behá ráno pred raňajkami spáli 2násobok energie (tuku) ako večer či cez deň...lebo keďže telo nedostalo do seba žiadne jedlo berie z tukových zásob??? ako to vlastne je??? prosím vysvetlite mi to kto sa do toho rozumie díky

Marp

Ked rano vstanes, spravna postupnost je takato:
1) hned po vstani z postele treba spravit vakuum - vystriet chrbat co najviac dozadu, ruky opriet do oblasti medzi krizami a lopatkami, poriadne sa niekolkokrat nadychnut (je to kvoli branici, ktoru treba po celej noci natiahnut, stava sa flexibilnejsia a pomaha k lepsej cirkulacii vzduchu v plucach a tym aj k lepsej distribucii kyslika)
2) vypit 0,5 l vody (zeny 0,3 l) (dovod - kazdy clovek sa rano zobudi dehydratovany - celu noc organizmus neprijal esencialnu latku - vodu)
3) mame za sebou absolutne zakladne ukony pre nastartovanie organizmu, mozeme zacat s jedlom - pred behom je dobre zjest aspon banan, alebo aj 2, ako komu chuti, pripadne 100 - 150 g tvarohu, aj ochuteneho, je to jedno (v principe staci zjest nieco lahke)
4) samotny beh by mal byt rano lahky, uvolneny, organizmus stale bojuje s nedostatkom mineralov a zivin
5) po dobehnuti spravit kratky strecing a tiez vakuum, dat si studenu sprchu (otuzovanie je zaklad pevneho zdravia, pre muzov to ma dalsie pozitivum - zvysene vylucovanie testosteronu, ktory napomaha rastu svalstva, viac svalov=vyssia spotreba kyslika=viac spalenych tukov)
6) dostavame sa k ranajkam, ktore by mali byt vydatne, mozu to byt vajcia-prazenica kludne aj so slaninkou, salamou, trochu chleba...

DOLEZITA POZNAMKA: vyssie uvedene je zaklad, resp. ukazka, ako by to v principe malo vyzerat. Organizmus kazdeho cloveka je specificky, na svete neexistuju dvaja ludia s rovnakym metabolizmom. Preto sa treba riadit pokynmi svojho tela a postupne svoj treningovy a stravovaci plan upravovat na zaklade skusenosti nadobudnutych casom a odozvy svojho tela.
Som mnohonasobny majster SR v plavani, byvaly reprezentant SR v plavani a v dialkovom plavani. Moj jedalnicek upravoval pan doktor, ktory usmernoval aj napr. Veroniku Zuzulovu, hokejovu reprezentaciu SR atd.

animak gump

ja beham vzdy ked sa mi da Forest Gump style ked sa uz rozbehnem tak sa nejdem zastavit az vecer v posteli denne tak nabeham min 6km a viac sem tam aj 20km bohove mi to zachutilo beham cez den aj v noci vzdy ked sa mi da samozrejme sa snazim dodrziavat tepovu frekvenciu

zoeee

mate, nemam nizky tlak ani ziadne ine problemy. proste mi je zle ked mam cvicit a behat rano na lacno. a pitie vody nejako nepomaha a vela jej pit nemozem lebo behat s plnym zaludkom vody nie je bohvieco.

zoeee

bacha aby ti nebolo zle ked sa rozhodnes behat rano. ja som mala take stavy ze som myslela ze az odpadnem. preto som beh rano nechala tak a behavam radsej vecer.

mate59

Behám niekoľko rokov.Nie pre pálenie tukov,ale kvôli kondícii.Ráno sa mi behá lepšie a ľahšie.Ale to len v sobotu, nedeľu.V týždni by to bolo dosť skoro.Predvečerné behanie je trošku únavnejšie a musíš počítať s tým, že aspoň 3-4 hodiny predtým nejesť,čo ráno odpadá.Kalórie spáliš či ráno či večer, to je myslím jedno a pokiaľ výdaj energie bude vačší ako príjem,kilá ti pojdu dole.Zameraj sa aj na stravovanie.

A-Z

Aeróbny šport (čiže aj beh, plávanie, bicák, aerobik...) sa odporúča ráno na lačno z dôvodu, že je ešte nízka hladina cukru v krvi, a preto sa do spaľovanie zapájajú skôr tuky ako cukry.
Účinok je individuálny, nie je potvrdený, musíš vyskúšať sama. Ale predtým sa napi určite vody, alebo zriedeného 100% džúsu, pretože mnohí môžu mať pri takejto rannej námahe závrate.
Napr. ja osobne som nevidela žiaden rozdiel medzi aerobikom ráno na lačno a medzi tým poobedným/večerným.
Pokiaľ budeš cvičiť pravidelne a dlhodobo - 3 - 4x do týždňa, schudneš celkom určite, či budeš chodiť ráno alebo večer.

jajka1

no akože fajn, vody veľa pijem až priveľa, ale chcem vedieť či beh na ráno pred raňajkami je účinnejší ako večer či má z tým niekto skúsenosti...

hsshhs

to neviem ci je to presne tak, ale je vedecky dokayane ze ak cvicit tak rano alebo poobede do takej tretej, vecer clovek nabera svalovu hmotu,,, teda nie len svalovu hmotu, ale viac ako rano alebo vecer, rano je lepsie pred ranajkami, lebo cvicit treba dve hodiny po jedle,, a po ranajkach na to clovek dako nema cas, takye rano o osmej behat a potom ranajky, a odporucam pit veeeeela vody, inak sa tuky neodplavia, a moyes cvicit kolko chces nic neschudnes,,,pa