zabudli jej vybrať placentu

Príspevok v téme: zabudli jej vybrať placentu
zuzipuzi

ahojte, chcem sa podeliť s problémov, ktorú navštívil moju sesternicu a chcem vedieť, či má s tým niekto skúsenosti a ako postupovať ďalej: moja sesternica rodila niekedy minulý týždeň a behom víkendu jej naskočila vysoká teplota a tak...išla na gyndu s tým, že asi nie je niečo v poriadku a tam jej vlastne zistili, že pri pôrode "zabudli" vybrať placentu. môžeme to posunúť na úrad pre dohľad na zdrav.star.? stalo sa to už niekomu?

lucia2008

nooo pekne... ostavaju kusky placenty na maternici niekedy ale vzdy na treti den po porode sa robi ultrazvuk a ak zistia neake zvysky urobia kyret a je to OK. teda neviem v akej nemocnici sa nerobi ultrazvuk je to strasne...treba to fakt posunut niekam dalej to nieje mozne takto zanedbat mamicku. ja mam 3deticky a vsetko je ok.

delphia

hmm..... pobavilo ma to slovne spojenie, ktore som dala do uvodzoviek. totizto placenta sa nevybera, ale rodi. t.j. nevytahuje sa na silu ale sama sa odluci a vyjde z vnutornych rodidiel.

ssia

hmm........ aaa, to musel byť pekný šok:(( takže aspoň viem že keď budem rodiť, musím si pýtať urobiť ultrazvuk. ale inak pekne hnusné, ja by som asi odpadla:(

hmm......

delphia, nie je to nic na pobavenie...
mne sa to stalo tiez, a bol to riadny "falat", ziadny maly kusok-zbytok, nepustili ma po porode domov po tyzdni, lebo som zacala mat horucky a nevedeli z coho, takze vsetko prebehlo este v nemocnici,
bola som v sprche, ked mi zacalo nieco zakrvavene visiet medzi nohami, strasne som sa zlakla, zazvonila som na sestricku, myslela som, ze idu zo mna creva alebo co.. zacala som to pomaly tahat, nebolelo to, len strasne divny pocit a vyclupla takmer cela placenta, skoro som odpadla
Tie horucky boli zo zacinajucej pyometry..ziadna sranda

delphia

som sa pobavila :))
ze- "zabudli jej vybrat placentu".

nie je to vynimocne, ze zostanu nejake zbytky a prejavi sa to zapalom maternice.

meggy10

placentu jej urcite nezabudli vybrat, ale ostala tam nejaka cast, minule som bola na kozmetike a na vedlajsom lehatku bola matka tej co sa jej to tiez stalo, rodila asi pred mesiacom a po tyzdni ked bola uz doma isla na wc-ko a zacala krvacat, ze po celej kupelni bola krv, zavolali zachranku a este ju nechceli vziat, ze to sa cisti a nakoniec ju vzali a zistili, ze ostali tam kusky z placenty a tak musela ist na cistenie, ale neviem ako sa to mohlo stat ja ked som rodila na 4 den som bola na ultrazvuk ci neostalo nieco v maternici a zle som sa cistila tak mi dali 2 injekcie a jeden cipok dostala som neuveritelne krce a na 5 den som isla na kontrolny ultrazvuk a uz to bolo v pohode.

silvik86

Urcite sa nemohlo stat, aby tam "zabudli" celu placentu, tak ako pise babus, ak tak tam ostala len cast a prave preto sa robi to sono. Takze myslim, ze by bolo zbytocne posuvat vec dalej pre urad na dohlad nad zdravotnou starostlivostou.

babuš

Osobne si myslím, že placentu normálne porodila, iba tam časť ostala. Stáva sa to, kvôli tomu sa po pôrode vo väčšine nemocníc robí ešte sono (tak na 3. až 4. deň).
Pôrod placenty by mal prebiehať spontánne (tretia doba pôrodná), nedokážem si predstaviť, že by na ňu mohli zabudnúť, dokonca ani pri cisárskom. Ak by to bolo naozaj tak, tak jednoznačne treba podať podnet, ale skôr si myslím, že ostala iba časť, z ktorej vznikol zápal.