skodi v tehotenstve ak mam doma psika ?

Help

Jednu vec asi nikdy nepochopím. Prečo sa dnešná doba snaží byť za každú cenu sterilná, čistučká a bez žiadnej špiny?! Chápem, že nejaká hygiena musí byť, ale mať v byte tak, že to skôr pripomína operačnú sálu ako byt je podľa mňa choré. Najviac ma "zarážajú" moderné matky, ktoré počúvajú kadejaká priblbé rady a majú všetko jak práve vytiahnuté zo sterilného prostredia, dieťa sa nemôže pohrať so zvieratkom, lebo niečo chytí........ Ja osobne som ako malá jedla piesok, kamienky, chytala zvieratá, dávala im pusu, jedla jedlo zo zeme . . . . . . . Ako každé správne dieťa :D A bolo mi niečo? Taký trt borový. Akurát som si vypestovala dobrú imunitu :D Som chorá? Nie, maximálne angína, ale to je z chronického zápalu. Teraz nechcem tvrdiť, že máme žiť v špine, ale ako sa vraví, všetkého veľa škodí. Niektorý ľudia by ma ukameňovali za to, že spím so psom v posteli a že ma môže olízať . . . . . . . Kam tento svet speje????
www.najmama.sk

crrazzygirrl

Ups myslela som to tak, ze ako co poznam vela takych mladych ktore maju deti tak nechavaju svoje deti pri ich rodicoch a behaju po baroch aby som sa opravila, vyznelo to inak ako som to myslela, ospravedlnujem sa :o)

weroniquee

a ako si meggy zavolala posily, to nema chybu! asi nejaku dalsiu osamelu matku co striehne na bacily okolo svojho dietata a prejde sa tiez len po PC :)))
no ale z vypovede crazygirl mi vychadzaju dve veci : ked tak poctivo sedi meggy doma tak predpokladam ze chlap po tom "chcenom hups" zdrhol ze? alebo je to ten co chodi po baroch ?
a po druhe: je skutocne az tak uzkostliva, ze to dieta bude element degenerovany matkinou laskou... teda ak sa bez vytvorenej imunity dozije mentalnej dospelosti ...

sandrus789

Ja som zase počula že mačky su škodlivejšie preto, lebo sa vam môže narodiť dieťa z razštepom pery. Ale pes neviem či je tiež taky nebezpečný. Takže ak je žena tehotna nemala by byť v kontakte s mačkou.

crrazzygirrl

aluska ci ako sa volas prepac ze s amiesam do takej duchaplnej debaty s mojou kamoskou megy10 ... ale musim uznat, ze fakt ak nevies nic z jej zivota tak bud radsej ticho tu ti mozem garantovat, ze tak ako je postarane o maleho som este pri ziadnej matke nevidela ano je mlada, ale lepsiu matku som fakt v ejj veku nevidela lebo vsetky matky nechavaju male pri svojich rodicoch a chodia sa opijat do barov po nociach ona poctivo pri nom sedi doma, a dava mu tolko lasky, ze tolko lasky si nemala v detstve ani ty....jeho strava je tak zdrava ze sa necudujem ani tomu ze az po 7mesiacoch je chory aj to len lahko a len preto ze mu idu zubky a ma zvysenu teplotu, tak sa zamysli co tu pises a neodcudzuj niekoho koho nepoznas!!!!

weroniquee

"ja v byte psa by som nezniesla, aby mi tu chodil po podlahe, vsade nechala chlpy, olizoval rit, valal sa po posteli..."
haha, a vari tvoj manzel nerobi to iste? sa divim ze jeho strpis :D
to dieta ani neberies von predpokladam, lebo vlastne coholokvek sa dotkne, mohol olizat nejaky pes.... a co spory vo vzduchu, ved kludne daky chlp nan moze padnut a bude mat lisaj.ked ma raz na hovno imunitu.
izoluj sa aj tvojim deckom v nejakej sterilnej guli a ani nevyliezajte, lebo na vas sadne daky bacil..ooooch :D

meggy10

jeeeej hafko az tak si sa na mna zamerala? tak to je tvoja vec, mala si napisat tvoj nazor a nie nazor na moje kometny :o)))

Ljenocka

Ja mám mačku už štyri roky a telo si už vytvorilo nejaký imunitny systém.tak som to čítala v brožúre "tehotenstvo týždeň po týždni".vyhýbať sa treba zvieratám čo majú voľný výbeh a cudzím aby neboli niečím nakazené.

hafko

Ja by som chcela reagovat na nazory meggy10...Vobec nie je pravda,ze psik patri len von...Ja som v 6 mesiaci tehotenstva a uz vyse roka mam doma psika...Nikdy predtyms sme nemali psika,lebo sme byvali 5 v jednoizbovom byte,a pre psika uz nebolo miesto...psika som dostala ako darcek,ked som minuly rok potratila.V tych tazkych chvilach mi bol velkou oporou,pomohol mi prichadzat na ine myslienky,kedze moj manzel travi cele dni v praci.Pravdu povediac,moj psik si vsimol skorej ze som tehotna,ako ja sama.Je zaockovany,chodim s nim pravidelne k veterinarovi,a ako som vyssie citala,pes na cloveka neprenasa ziadne choroby...je pravda,treba si umyvat ruky po kazdom hrani sa s nim,lebo aj ked ho udrzujem v hygiene,predsa sa olizuje v spodnych partiach..ale aj tak nesuhlasim s tvojim nazorom..a este raz sa vratim k vyssiemu nazoru a plne s nim suhlasim,kto nema rad zvierata,nema rad ani ludi..to je asi vsetko co by som ti tu napisala meggy10..