facka od druzinarky

dobra vila

Ked si ucitelia vyberaju smer ucitelstvo, mali by si byt vedomi, do coho idu.
Vedia, ze praca s detmi nie je jednoducha, najma, ked su deti ozaj drze. Myslim, ze u kazdeho sa stalo, ked si spomeniete na svoje skolske roky, ze ste zlostili a robili neplechu, aj ked ste boli spravanim bezproblemovi.
Ak s tym chlapcom doteraz nikto nemal problem, co sa tyka jeho spravania, tak tej druzinarke usli nervy priskoro!!!
Nosieval zapisy? Boli staznosti zo stran ucitelov, ci spoluziakov?!
NIE?! Tak to si ziada vysvetlenie.
Nebola si tam, takze nevies, ako ho udrela, a ci to bol fakt uder, ale ja by som za nou urcite zasla. O takychto veciach sa treba porozpravat a spravit si jasno, samozrejme, s chladnou hlavou. Ja by som tam urcite zasla a ziadala vysvetlenie. Ale s pokojom, aby si mala kludnu dusicku.
Ona si vybrala tento smer, vsetci vieme, ze praca s detmi je narocna, ale tvoje dieta nie je fackovacia babika!
Chod a porozpravaj sa s nou.
Myslim vsak, ze by si mala spravit razne kroky vo vychove tvojho dietatka, kym nie je neskoro. Nepodporujem fyzicke tresty, ale niekedy su nevyhnute.
Myslim, ze ucitelka to mala riesit tak, ze ked nepracoval a provokoval, mala ho dat postavit do kuta a dat zapis! A to co si deti v skole porobili, si mal spravit doma.
Takisto myslim, ze ak s nim ona osobne ma problemy, tak ONA SAMA ta mala kontaktovat!! A nie ze mu da zaucho. Ona ti mala zavolat, ze ma problemy s tvojim dietatkom, ci by si nemohla ist podiskutovat si s nou.
Moja mama pracovala v druzine 18 rokov, nikdy neuplatnila fyzicky trest na detoch. Deti ju zboznovali, bola velmi oblubena. Neraz som vsak videla, kedze som po skole chodila za mamou, ake dieta v druzine mala. Konkretne si spominam na pripad riaditelkinho synovca, s ktorym si ucitelia nevedeli dat rady. Nadarmo ho dotrepali do riaditelne, povedal, ze je to jeho teta a rehotal sa. Bola som vtedy osmacka a ked som videla, ako si na mamu dovoluje, myslela som, ze ho nakopem! DEBILNEJSIEHO FAGANA STE NEVIDELI!!! To bolo silna odroda, kam sa hrabu tie maznane americke decka!

Ja este nie som mamicka, ale som silnym zastancom komunikacie. Je to cesta k rieseniam. Syncekovi povedz, ze sa tak chovat nesmie, lebo ti s tym sposobuje smutok a ze ked sa to bude opakovat, tak ho musis nejako potrestat. Povedz mu, ze ked ma s pani ucitelkou nejaky problem, nech to povie tebe. Rozpravaj sa s nim o dianiach v skole. Za ucitelkou by som vsak urcite zasla. Viem, ze maju jedny nervy, ale ked nezvladaju situaciu, nech prejdu na inu profesiu!!

Lily.

Druzinarka je zrejme presvedcena, ze mala pravo na konanie, ktoremu podlahla. Nikto ju asi nepresvedci o opaku, cize s nou sa tam moc nenariesi. Mozno ak cez niekoho, kto je nad nou.
Len neviem nakolko je to objektivne...

zarazena

klara5....o tom,ze to bola facka a nasledne plesknutie po chrbte mi hned vo dverach oznamila ona sama.
ak by tam aj zacal robit stojky na hlave,moze pohrozit navrhom na znizenu znamku zo spravania,moze nanho ist psychologickou konfrontaciou,aby pochopil,ze taketo spravanie skodi jemu samemu...ja neviem,ale ona je vychovavatel.
aby sme to uzavreli,ja sa nezastavam synovho konania,tiez nerespektujem nedisciplinovanost,chapem,ze to maju s detmi tazke,ale tu facku mozu aj ostatne deti brat ako sposob ako zvitazit,byt silnejsim,dosiahnut svoje.

klára5

deti aj rodičia si primýšľajú a bola to naozaj facka??????
a ked je dobrý žiak tak by sa mal aj podľa toho správať a nie machrovať a prokovať,pretože často prídu rodičia riešiť takéto veci do školy a potom zo skutočnosti sú šokovaní ako to s ich dieťatkom milovaným je

aknitka

tiež si myslím že udrieť ho nemala v žiadnom prípade. zarazená úplne ťa chápem, ja by som konala ako ty. vyriešiť si to s družinárkou bez syna (s ním zase doma bez družinárky) a upozorniť ju že si neželám aby problém riešila fackovaním ale aby malému napísala poznámku a doma by som si to s dieťaťom riešila už ja. podľa mňa je normálne keď aj slušné a vzorné dieťa niekedy urobí prešľap. je na rodičovi aby to zvládol a dal pozor aby to neprerástlo cez hlavu. nie som z tých rodičov čo si budú skalopevne chrániť svoje dieťa nech urobí čokoľvek ale fackovať ho nikdo nebude najmä nie ak som nebola svedkom incidentu.

meggy10

zarazena ta podstata nie je ta ista, ja som nic take nenapisala, ze niekedy bili ucitelov a ty si napisala, ze ano, tak to nieje to iste, neviem co by si robila ty keby sa ti po viacnasobnom upomenuti skerilo do tvare. ucitelky niesu platene od toho aby im detiska skali po hlave a to je este len druhak, co bude robit na 5-9? napise na sklo auta ze je P..A? ci uz rovno jej to povie? nevazi si ju a ziaden respekt.

darika

Necitala som vsetko,ale...podla toho,ako si to opisala,nebol absolutne dovod na to,aby ho udrela.Ked neviem pedagog zvladnut "takuto" situaciu,tak co bude robit,ked sa bude ziak naozaj spravat zle?Rodic nema deti bit a aj napriek tomu,ze ma dieta na starosti pedagog,to mu nedava pravo udriet ho.

beb

Ja tiež učím a som za to, že takto sa situácia nerieši. Áno, máme veľa drzých žiakov (i rodičov), ale v žiadnom prípade si toto vychovávateľka nemôže dovoliť. Treba zájsť za riaditeľom, sťažovať sa, prípadne i na vyššie miesta.Nečudujem sa, že si potom verejnosť prácu učiteľa neváži. Takýto postup nám naozaj robí hanbu.