nafukovanie

Laco24

ako dočasné riešenie je vraj dobrá saturajka pridávaná do jedla ako korenina alebo aj vo väčších množstvách ale to neviem ako by sa jedlo :-D nemám to vyskúšané ale počul som to už viackrát a myslím že ako krátkodobá pomôcka kým sa nájde skutočný dôvod to môže pomôcť :-)

[zruseny12]

Najčastejšou príčinou porúch trávenia je nedostatočná produkcia tráviacich enzýmov - to spôsobuje, že nestrávená potrava ostáva v žalúdku a v črevách a môže byť príčinou nevoľnosti, nafukovania alebo vracania. Pozitívny vplyv na trávenie má prirodzená mikroflóra v tráviacom trakte, ktorá podporuje správne trávenie potravy a má nevyhnutnú úlohu v odbúravaní inak nestráviteľných glycidov a bielkovín. Pri jej nedostatku je prechod potravy črevom spomalený, čo zapríčiňuje stázu (státie) potravy v hrubom čreve a môže spôsobovať nafukovanie, nevoľnosť, zápchu. Črevná mikroflóra býva narušená u starších ľudí alebo u ľudí často užívajúcich antibiotiká.

za predosly prispevok sa ospravedlnujem,nejak mi to nevyslo...

[zruseny12]

niekedy nafukuje ked clovek nemam dostatok trav.enzymov...vtedy sa jedlo poriadne nerozlozi-kvasi a potom cloveka nafukuje...skus ist aj touto cestou...

laevicka

ja som po operacii trpela tiez nafuknutym bruchom asi to bolo tym co som musela podstupit pred operaciou ked to neprechadzalo kupila som si probiotika a to mne pomohlo. daju sa kupit na str. dr, natura ja som si ich kupila tam.Skus.

Teerzix

Ja som mala podobny problem, vyskusala som naozaj vselico. Probiotika, cierne uhlie, espumisan, delenu stravu, psyllium vsetko zaberalo, ale po par tyzdnoch som bola zas tam ako pred tym. Prisla som len nna jedine riesenie tohoto problemu, obledzit zeleninu na minimum zo stravy + aktivne aerobne sportovat.