zivotne prostredie

jasom

je to hrozne mna tato myslienky napada tiez kazdy den, temer :/, ale snazim sa nekupovat si pitie v plastovych flasach a separovat odpad, to je zatial minimum, ktore dokazem urobit, na www.netmagazin.sk najdes super clanok o zivotnom prostredi, inspiruj sa a zacni aspon separovat :)

soffa

co hrozne....hrozne je ked pri plavbe velkych lodi hlavne tych vyletnych to hazu v mechoch do oceana.to je hrozne.matka priroda nas za to vsetko potresta,ak uz netresce

lost

Ale to je este nic...

Ludi, co robia to ze zastavia popri ceste a bez chrbtovej kosti vysypu plny kufor odpadu na cestu, by som jednoducho postavil k muru a ... alebo hodil ako potravu medvedom.

Humannost stranou, pretoze pokial nebude riziko straty (trestu) vyssie ako potencionalny zisk, tak kazdy bude nicit prirodu a ludi samotnych.

Tuto "rovnicu" by som zaviedol na vsetko. Planeta je aj tak preludnena, naozaj treba oddelit plevel od zrna.. Komu by ten plevel aj chybal.

Samozrejme ze "ludstvo" kasle na prirodu, kaslu na inych ludi pretoze takmer uplne kazdy hladi v prvom rade na vlastne blaho bez ohladu na to co pri tom znici :)

datelinka

my sme boli informovaní pri zavedení separovaného zberu letáčikmi a taktiež na web stránke mesta som našla všetky info.
inak, keď pozriete niekedy do kontajnera na sklo, alebo papier, aký bordel tam je, až mi je ľúto... hlavne tých, čo to ešte ručne triedia. aj tak by to museli robiť, ale aspoň nie v takom objeme :-( sú ľudia, čo si nevážia nič, ani prácu iných ľudí, ani zdroje, čo nám zem ponúka, a ktoré sa musíme naučiť využívať racionálne - teda trvalo udržateľne.

bodynka

ja davam kazdy plast do zlteho a jemi jedno ze ostatny iba pet flase. Pretoze mi mestsky urad neodpisuje n mejl co s odpadom.

jajaja99

hm hm, my mame na sidlisku kontajner na plasty....taky zlty..separujeme vseobecne.mozeme tam hadzat akekolvek plastove obaly...pet flase, flase od kuch. oleja...samozrejme nie obaly z chemikalii...farby, lepidla atd.

datelinka

j, nie všade je to tak, závisí od oblasti kde žiješ a od lokálnych možností spracovania druhotných surovín získaných z odpadu. niekde sa spracováva aj PP, PE, LDPE, PS a podobne.
ja sa práve "bavím" tým, že dôchodcovia majú úľavy na poplatkoch za zneškodňovanie odpadu a odhliadnuc od toho, že majú nižšiu spotrebu, tak majú väčší objem neseparovaného odpadu. kým my dávame minimum do ostatného odpadu, ktorý sa vyváža na skládku, oni neseparujú vôbec, alebo práve len PET fľaše, prípadne letáky. no čo už, čo sa za mladi naučíš ....

j

ale do coho, ked tu mame napr. kontajner na plasty a smu sa tam davat len pet-flase, ostatne plasty putuju do hromadneho kosa