Medicina-študium

Príspevok v téme: Medicina-študium
Mery2

Ahojte ja mam z toho taky zmätok, chcela by som isť študovať medicinu do BA. Zatial som ešte na strednej ale keď som si pozrela rozvrh, tak ako sa v tom preboha vyznate? Su tam aj tri predmety v tej istý čas. To si akože môžem vybrať na aky predmet chcem v ten deň ísť? No a v treťom predklinickom ročniku sa chodí už ževraj aj po nemocniciach - oboznamovanie sa s oddeleniami. To sa tam kedy chodi? Po obede keď skonči škola? Napr od 15:00? Lebo rozvh v treťom ročniku je tiež plny všelijakych predmetov. No a vyššie ročniky to už obec neviem ako to stihate aj do školy aj do nemocnice. Prosim aspoň o par informacii, ďakujem.

ATIDE/ESMERA

No, finančne zabezpečná som menej než dostatočne :D Takže asi nič z tohto nebude, a okrem toho v 40 tke alebo aj neskôr si otvárať ambulanciu, to by mi tuším už nestálo za to...

zewa

Pokial si financne zabezpecena/y, tak chod. Inak sa ti uz neoplati do toho vrazat energiu a peniaze. Je to 6 rocna velmi tazka vysoka skola, treba prax, takze tak v 40tke to bude ono.

sweet_lolitta

a daj na svoj pocit srdca. nereaguj na ludi co sa ohanaju platom lekara. ak si dobry lekar, si dostatocne sikovna, aby si sa nejako zariadila lepsie. alebo mozes ist mimo SR. no problem. len neist studovat medicinu kvoli peniazom - to by mi nestalo za to, tolko ucenia a odopierania si.

sweet_lolitta

hm, ja som v BA a mrtvoly sme vidavali teraz 4 hodiny tyzdenne aj my... a buduci tyzden ma caka moj prvy pitevny blok, takze sa toho "nabazim". Je pravda, ze napr na anatomii su bud skveli asistenti (mam na jedneho z nich statsie, lebo nas motivuje sa ucit) a potom su hrozni (nemaju Mudr. titul, ucia nieco, co pomaly sami nevedia....). Cize je to aj o samostudiu mam pocit. Ale ostatne predmety boli zatial fajn, nemozem sa stazovat. (okrem biofyziky, to bolo taka fraska tiez :D)

ATIDE/ESMERA

ahojte, a šli by ste na medinu, aj keby ste mali cez tridsiatku? ako vidíte, resp. vnímate vy dnešnú situáciu v zdravotníctve? a aké dávate lekárskemu povolaniu vyhliadky do budúcnosti?

lioness_01

janka, či petra, či ako sa voláš vlastne :-)) to je fakt, ale takých zle platených vysokoškolsky vzdelaných ľudí, ktorí majú veľkú zodpovednosť je omnoho viac... nie iba lekári

2petra2

no moj nazor je taky že určite za to ako vykonavaju pracu niesu spravne plateny... maju obrovsku zodpovednosť a praca lekara je taka,že tam sa neodpušťa omyl

Danika

Je to pravda, že v štatnej nemocnici chirurg ak spravui napr 50 operácii za mesiac alebo 10 tak bude mať taky istý plat? To nezaleži od tojho kolko ma tých operácii v mesiaci? Ja som si vždy myslela že maju plat podla počtu operácii(pacientov). Takže potom asi ani nezaleži na tom, či robil aj nejaku velmi naročnu operáciu?