Vhodný make-up pre mastnú a lesklú pleť

Príspevok v téme: Vhodný make-up pre mastnú a lesklú pleť
Suzanne

Ahojte, mám taký problém, že po nanesení make-upu je moja pleť behom 3 hodín mastná a lesklá (v oblasti čela, nos + okolie a brady).
Vôbec si už neviem dať rady, ani nehovorím ako strašne to vyzerá na fotkách.
Momentálne používam penový make-up od Avonu alebo Soft touch mousse make-up od Essence + púder, ale nie som veľmi spokojná.
Vedeli by ste mi poradiť nejaký kvalitný make-up, ktorý naozaj zabráni masnote a lesknutiu pleti, prípadne kryje aj akné?
Aký druh make-up by bol v tomto prípade najvhodnejší - tekutý, penový, púdrový...?
Ďakujem ;)

ewelin2828

Lenuš - no ja som raz bola na tej akcii v Mary Key a presne tento make-up mi poradkyna naniesla a hroza...doslova maska...ano zmatnilo to plet, ale vyzerala som hrozne umelo....
ale je to len moja skusenost...mozno niekomu sadne lepsie...kazdopadne 20 eur by som zan urcite nedala...teda ja by som si ho nekupila, nech by stalo kolko chce :)

Lenuš

ja mám tak isto problém s mastnou pokožkou a jednoznačne make up Mary Kay! prispôbí sa tónu pokožky a vpíja do seba všetok maz! celý deň vyzerám matne :) stojí 20€ a stačí množstvo asi ako hrášková bobulka na celú tvár pretože má výbornú konzistenciu. ja som si kúpila 2 make upy. jeden mám čo teraz používam a druhý je úžasný na opálenú plet v lete ktorý je úplne vodoodolný :D pracuje s tym moja kamoska, vzdy mam uzasne poradenstvo :) ak chcete, ozvite sa aj mne... licenie s tymto make upom je vzdy zdarma a pottom sa rozhodnete cci ho beriete alebo nie. na odličenie treba ten dvojfázový odličovač s olejovou bázoou. proste dokonalosť. 1 rok mi vdrží 1 make up ked sa kazdy den okrem vikendov líčim. nebola som ešte nikdy tak spokojná. tiež som skúsila miliony značiek a za tie peniaze čo som minula na tie make upy, by som si aj parádny šatník kúpila :( takže ODPORUCAM Mary Kay! jednoznačne pozrite aj stranku. nie su tam len vyrobky, ale aj rady na licenie atd. je to profesionalna kozmetika tak isto ako MAC Cosmetics :)

cuculik

Ja si ich kupujem vonku ceny si takmer polovicne oproti tomu co kupis u nas. Estee kupis aj u nas v parfumeriach neviem presne kolko stoji u nas ale bude to okolo 40 eur . Ak nemas moznost si ho kupit vonku skus cez web, urcite zozenies za lepsiu cenu.

cuculik

Problem mastnej pleti mam aj ja. vyskusala som uz desiatky make up-ov, od tych drahsich co slubuju nemozne aj tych "obycajnejsich" . Jednoznacnymi vitazmi su dva produkty a tie aj striedam. Jenda sa o make up od firmy MAC- studio fix fluid a estee lauder- double wear light, ten mi v pohode vydrzi cely den bez potreby dalsieho fixovania. Mam ich oba overene v lete i v zime. Naozaj sa oplati zainvestovat, skusala som aj dior ci chanel a pod. ale nedosiahla som ziadany efekt. Spominany estee lauder ma dokonca vybornu strukturu a staci male mnozstvo, pekne prekryje nedokonalosti pleti, zjednoti ju. ja pod neho pouzivam este pripravok od estee lauder na zmensenie porov a s vysledkom som spokojna. Spravny make up som hladala roky, uz nehladam...

mellinda

V pripade mastnej pleti je dolezite aj jej osetrenie este pred nanasanim make upu. treba ju odmastit pletovou vodou a potom pouzit zmatnujuci hydratacny krem. Mne sa osvedcil krem od Garnier. Potom pouzijem make up Max Factor Lasting Performance. Nijaky make up uplne nezabrani tomu, aby si sa po case leskla. Velmi prakticke je so sebou nosit obrusky na rychle vysatie mazu z problemovych partii. Maju ich napriklad Essence. Ale velmi dobre na to posluzi aj obycajny toaletny papier. Potom staci uz len zlahka prepudrovat, a je po lesku.