Mam ist na statny alebo cirkevny gympel?

lost

To zistis asi az ked si tam odsedis par mesiacov az rokov :-)

Vychodil som obycajny gympel, ale ze by bol zly nemozem povedat, ucitelia viacmenej OK, moralka ziakov na dne, asi ako vsade inde v zivote..

poipoi

este pises, ze "vo svete maju lepsie meno"... no hej maju, ale my nie sme "svet", napriklad v usa a podobne maju lepsiu prestiz, ale u nas je to jedno ci statna ci cirkevna skola

poipoi

fakt to zalezi od konkretnej skoly. ja som chodila na cirkevne gymnazium a som velmi spokojna, nelutujem. ale tak nase gymko je ine ako ostatne, je tam celkom ina atmosfera. a momentalne ma velku prestiz, je o nho velky zaujem.

tak lepsie bude,ked napises konkretne gymka, na ktore chces ist a nech ti niekto, kto ich pozna poradi.

zuzic

ked tam je brat spokojny a chodi tam rad a ak to tam aj ty troska poznas tak chod tam. ale s tym pristupom ucitelov je to tiez individualne. aj na cirkevnej aj na statej skole su aj taki aj taki. mojho brata ucia zvacsa fajn profaci ale aj totalni magori:DD musis sa rozhodnut ty podla mna je to na rovnakej urovni a nezavazi na aku chodis. musis to tam poznat a tak sa rozhodni. vela stastia:)

Zuzanecka

no ja tiez teraz chodim na cirkevnu a mozem povedat takisto ze otras :D ..uplne akoze chodia tam fakt asi najvacsi grazli...ale ne hentu strednu chodi moj brat..a ma vyborne ohlasy vsetko je ok...ale ta statna je vacsia, ma lepsie vybavenie ale neosobny pristup ucitelov, kedze je tam kopec ziakov , tak sa ti ziaci aj tak beru ( na kusy , ak to tak mam nazvat ) , na tej cirkevnej je to vraj viac osobnejsie..

zuzic

hej ako hovori zdenulka. ja tiez chodim na cirkevnu a je to otras, mozem ti povedat ze horsie ako niektore statne jedine co ma cirkevne je nazov. nezalezi to od toho co ma napisane chod sa tam pozret vybavenie, pytaj sa na ohlasy atd...neries ci je cirkevna alebo statna chod tam podla toho aka je naozaj

iwi_ka

Ahoj Zuzanecka, nedá sa to tak zovšeobecniť, na cirkevných školách sú často väčší grázlici, ako na štátnych. Rozhoduj sa radšej podľa možností, ktoré Ti škola poskytne (výuka jazykov, počítačové vybavenie, mimoškolské aktivity, možnosť voľby predmetov), podľa prístupu učiteľov a úspešnosti absolventov pri prijímačkach na VŠ.

zuzic

nemyslim si ze sa robia rozdiely v buducnosti kvoli tomu na aky gympel si chodila. ja by som si dala tam kde je mi to sympatickejsie podla mna to aj tak nezavazi do buducnosti...
ja idem na cirkevny kvoli kamaratom co tam su na internate:))