Fajčenie vs. absťáky

Príspevok v téme: Fajčenie vs. absťáky
Kyrian

Pred 3.dňami som začal posilovať a beriem to dosť vážne, lebo do leta chcem pribrať aspoň 8.kg.
Tak isto som pred 3.dňami znížil denné množstvo vyfajčených cigariet z 17-25/deň na 5/deň.

Neprestal som fajčiť úplne, lebo by som najprv chcel niečo vedieť o absťákoch.
Konkrétne mi ide o kortizon, kortizol, alebo čo už... je to stresový hormon, ktorý katabolizuje bielkoviny, likviduje svalstvo, znižuje tvorbu testosteronu a ukladá tuky v oblasti lícnych kostí na tvári a hrudníku.
Ničí svalstvo a v túto chvílu mám opačný zámer. Ale pokial tu nehraje významnú rolu kortizon, tak prestanem hned´.

Aký hormon je zodpovedný za stavy absťákov? Predpokladám že za strádanie by mali byť zodpovedné spomalovače metabolizmu, ale nepociťujem depresie, ale skôr nejakú divnú ospalosť. Ale aj tá absťácka žravovosť by zodpovedala kortizonovým účinkom.

0vecka

nj ty si hotovy arnold coleman :) to ze na vahe si mal o 2-3kg viac neznamena ze si nabral tolko svalov.... ak priberies za 12 tyzdnov 1.5kg svalov tak si frajer :) fakt tych 8 nedas ani kebyze sa poseries :)

radca

Za abstinencne priznaky su zodpovedne 2 hormony. Kortizon-ten sa vylucuje asi 3 dni po skonceni fajcenia a ten druhy je serotonin, ktory sa po skonceni fajcenia nevylucuje vobec. To sposobuje strasne chute na sladke a nervozitu, nespavost a rozladenost. Moze to trvat aj niekolko mesiacov.

Kyrian

Mal som bývalých spolužiakov čo frčali na AS a za mesiac sa im nielen začala trhať koža pod pazuchami a na stehnách, lebo nestíhlala dorastať svalom, ale jeden sa zmenil aj do tváre.

Kyrian

2-3.kg mesačne som už volakedy priberal, ale to som vetdy ešte nefajčil. Bolo to normálne beztukové a išlo to aj bez AS.

S AS, teda anabolickými steroidmi by som priberal oveľa rýchlejšie. Napríklad s Trenbolone, alebo Methandione by som tých 8.kg mohol mať aj za 1.mesiac pokial by som dostatočne hydratoval a proteínoval.

0vecka

hmm si zisti najprv tie cisla ze na kolko ti to moze posobit katabolicky inaq tych 8kg sa mi vidi dost nerealnych najme ked si zacal cvicit pred troma dnami :-D (teda ak sa bavime o svaloch bez AS)

Kyrian

Nikotín mi zťahuje cievy a tým pádom spomaluje regeneráciu svalstva, lebo sa doneho nedostáva toľko živín a teda potom rastie pomalšie.

Ale ak sú absťáky kortizonové, tak je lepšia varianta si vybrať ten Nikotín, lebo na absťákoch v takom prípade nepriberem vôbec nič.