Natiahnutý sval

Príspevok v téme: Natiahnutý sval
joseph

Zdravím vás,
už nejaký čas trénujem taekwondo, a zhruba pred mesiacom sa mi stal taký úraz, že som trocha zanedbal rozohriatie a strečing, a natiahol/natrhol som si stehenný sval na pravej nohe zo zadnej strany. Vlastne ani neviem či stehenný možno skôr sedací keďže to bolí tesne pod zadkom :) no a nejako sa neviem z tohoto vymotať a aj keď si dávam pozor stále sa mi podarí to zraneni obnoviť. Teda okrem toho, že by som netrénoval mesiac máte niekto nejaké skúsenosti ako tomu svalu pomôcť rýchlejšie sa zregenerovať a dať doporiadku? Budem vďačný za akékoľvek vaše postrehy.

mimonko

Aj ja som velky milovnik sportu a ked som si natiahol sval, tak mi frajerka kupila wobenzym. Rychlejsie sa mi to dalo dokopy a odvtedy vzdy, ked sa nieco vyskytne, tak ho uzivam a je to zasa ok.

Kaskader

Zdravim vsetkych.Mam problem z rukou od lakta smerom k dlani mam bolesti asi mesiec takmer nic nezdvihnem v ruke v urcitej polohe.bol som u doktora dal mi aj tabletky Diflofenac alebo nieco tske no vobec mi to nepomohlo a bolest je stsle rovnaka.co s tym ako dalej?a po druhe,mam zas a znovu natiahnuty zadny stehenny sval na nohe.Zahoji sa mi uz je vsetko ok a potom si kvoknem v praci napr.a znovu je to zle.nechapem to a velmi ma to obmedzuje.

fyzio123

bla bla bla, aj hovienkom by ste sa potreli kebyze vam to niekto odporuči :) co tak poriadny strečing? toto znie na hamstringy, určite nie sedaci sval...ten je skor oslabeny ako pretazeny.dobra rada: hamstringy odstupuju od hrbolu sedacej kosti a upinaju sa na predkolenie (teda podla ktory, ci je to semimembranosus, semitendinosus alebo biceps femoris-upon je rozny) ak ich chces ponatahovat vsetky a poriadne je dobre spravit vykrok konkretnou nohou, miernu vonkajšiu rotáciu (cize spicka chodidla ide do vnutra) a prehnut sa v bedrach-uplne stači s vystretym chrbatom, netreba sa natahovat k spickam ani nic podobne...prave tymto cvikom natiahnes tu cast \\\"hned pod zadkom\\\". Hrejive masticky su sice super, ale ver mi, zazraky nerobia :)

joseph

redswiss: vdaka za rady. Dostal som tiez odporucanie od dalsich ludi na Konsku mast (hrejivu) vraj je tiez velmi ucinna pri pobobnych problemoch so savalmi.

ruza1985

dobry vecer lekar mi asi pred mesiacom povedal ze mam natiahnuty sval na ramene dal mi prasky aj lieky ale nepomohlo teraz mi dal obstreky ale boli to aj tak ako sa zbavim bolesti?musim ist do nemocnice?

redswiss

re:joseph

ja robim kickbox a mal som a este stale mam ten isty problem...pred treningom si to nastriekam olejom, ktory ma hrejivy az palivy ucinok a ide do hlbky. nerob s tym pohyby v plnom rozsahu, ziadne vysoke kopy ani vybusne, skor zlahka tak aby si to vobec necitil...po treningu studenou vodou, alebo ladom schladit a dobry je wobenzym alebo phlogenzymm ktory urychluje hojenie. ale aj tak je najlepsi uplny oddych, lebo ryskujes ze sa ti tam vytvori jazva v svale a budes nachylny na taketo zranenie aj v buducnosti...