Akupunktura a zhoršenie-je to možné ????

Príspevok v téme: Akupunktura a zhoršenie-je to možné ????
ryba60

Chodím každý druhý deň na akupunktúru kôli bolestiam hlavy od krčnej chrbtice a krčnčj chrbtice- bol som zatiaľ 4x. Po akupunktúre – dostávam ju okolo 14-hod., mam do večer zvýšené bolesti krčnej chrbtice a pokračuje to tenzn. bolesťami hlavy a nasledujuci deň je to ešte horšie. Večer ďalší deň sú bolesti veľmi silné a užijem silné lieky a potom mi to povolí. Tie sa ale často nesmú užívať. A keď na ďalší deň som bol na AKU, tak sa to opakuje, -už 4 x sa mi zopakovalo. Vie mi niekto povedať, či mal takéto ťažkosti ? Skúšal som aj cvičenia, rôzne rehabilitácie, ale bez efektu. Skúšal som aj suché teplo, aj to mi bolesti zvyšuje. Vie niekto na tieto bolesti poradiť nejaký roztok, alebo krém ??? z vlastnej skúsenosti na tieto bolesti ? Prípadne, kde ísť na kúpeľnu liečbu , alebo aké injekcie žiadať od lekára z vlastnej skúsenosti.

swistica

Vedecke studie sa rozhodne nerealizuju podla vztahu a preferencii vedeckeho pracovnika k skumanemu objektu. Ale to z mnozstvach knih ktore ste citali, ako sa tu prezentujete, iste viete.

mjanik

akupunktúry sa nebojte.Ublížiť nemôže,iba pomôže.Niekomu rýchlo,aj po prvom sedení,inému neskôr,ale pomôže!!!

jjoe

Nič nemusí fungovať, ani akupunktúra. Človek je tak individuálny, že to čo zaberie jednému, druhému nemusí vôbec, môže mu byť horšie :(

mjanik

kalgan-nedávaj na štúdie,lebo ak tu štúdiu bude robiť človek ktorý je proti akupunktúre,tak výsledok bude proti akupunktúre,Ak to bude robiť človek naklonený akupunktúre,tak vyhrá to akupunktúra!!!!!

Kalgan1

mjanik: opravil som sa, priznal ze som zareagoval prehnane a povedal, ze podla doterajsich vedeckych poznatkov, nemozno jednoznacne povedat, ze to funguje ci nefunguje na vseobecnej rovine, teda, ze to pomoze kazdemu. Zatial nemame dostatocne informacie a je velky rozdiel v tom, kto akupunkturu robi (ci to je skutocny expert). Takze ak to niekomu nepomohlo, nie je to nic prekvapive. Ak to vsak niekomu pomohlo a ma sa to pouzivat ako poistovnou hradena liecba, treba na to jednoznacne dokazy, napr. ze z 10 000 ludi do pomohlo 98%. Sucasne studie su vsak nejednoznacne, takze je to skor tak 50:50...

swistica

@mjanik Takmer v kazdej teme vas prispevok, vase odporucanie akupunktury. Neuvediete vsak ziadne argumenty, na otazky reagujete expresivne, dokonca casto s naznakom pokusu zosmiesnit a urazit ostatnych prispievatelov. I keby som mala zaujem u tuto sugestivnu metodu, tak by som sa zaujimala a pytala. Ak by ,,ihlickar,, reagoval ako vy, moj nazor na neho i celu metodu by bol pekne negativny. Myslim, ze by vam pomohlo prestudovat si dole uvedene linky a naozaj nepchat tu vasu akupunkturu do kazdej temy. Este niekomu ublizite.

Kalgan1

Pouzil som trosku silne slova. Akupuntura moze a nemusi fungovat. Stale vsak nemame jednoznacny dokaz o tom, ze by sa to dalo pouzit ako vseobecna liecba. Data su zatial zmiesane. Kazdopadne, ak to zrovna u teba nezafungovalo, tak by som hladal ine metody liecby.

www.painscience.com

www.popsci.com

www.nhs.uk

www.health.harvard.edu