Nosne mandle

Lili55

Dobry den ja sa volám kristinka mam len 8 rokou a na druhy tyzden piatok 20 . 5 2011 mi idu vyberrat nosne mandle ale neaku tabletku mi idu dat prosim povecte mi ci to boly ale bo neboly Dakujem

vuvuzela77

dcere vyberali mandle ako 3 rocnej.Zhruba po roku jej vsak opat dorastli.Primar mi vysvetlil,ze sa zvyknu dorast,co je v tejto dobe zapricinene roznymi alergiami,ovzdusim.Po odstraneni sa vsak jej stav dovtedy zlepsil.Momentalne sme rozhodnutí jej ich opat dat odstranit aj s krcnymi mandlami.Ja ako dieta som byvala tiez chora a po odstaneni nosnych a krcnych mandiel som nevedela,co je choroba.Vybrali mi ich v 6 rokoch.

duška

Mojej malej vyberali nosné mandle minulého roku v auguste v KE.Bola v celkovej narkóze,mala 3roky a mesiac.Dovtedy brala pomaly každý mesiac antibiotiká,stále jej tieklo z nosa.Od operácie problémy zmizli,nesoplí a je aj menej často chorá.Dokonca niekedy prekčkáme chorobu aj bez antibiotík.

babuš

Odporúčam zistiť zariadenie, kde to robia v plnej narkóze. Používajú pritom inú techniku ako pri lokálnom umŕtvení (tuším tú ranu potom vypaľujú, pri lokálke to vraj iba takou vidlicou vytrhnú) a mandle nezvyknú opäť dorastať, navyše je podstatne miernejšie krvácanie a pooperačné komplikácie. A o tom, že je to pre dieťa menej traumatické a bolestivé, ani nehovorím.
Synovi tiež vyberali nosné mandle, keď mal päť, bol vkuse chorý pol roka (uši, dutiny...), odvtedy je pokoj. Boli sme na súkromnej ORL klinike v BB, doplácali sme 1000 Sk a poobede nás pustili domov. Počas zákroku som naňho čakala na izbe, keď sa prebral, hrali sme sa (mali pomerne slušnú zásobu hračiek) a pozerali rozprávky na DVD. Prístup úžasný, maximálna spokojnosť.

pipi79

Môjmu synovi tiež odporučili vybrať nosné mandle. Teraz sa to vraj robí v plnej narkóze, len na niektorých 1-dňových klinikách to robia lokálne /viem, že to robia v BA a v LV/. Pýtala som sa na to aj našej pediatričky, či je nutné mandle vybrať /počula som, že časom dorastú/. Vraj, keď sa to robí v plnej narkóze tak to vyberú tak, že už nedorastú. Nie je to tak ako ešte donedávna. Tiež ale zvažujem, či mu ich dáme vybrať alebo nie. Diagnostikovali mu ADENOTOMIU, ale nemá žiadny z príznakov /podľa špecifikácii choroby na internete/. Tak nevieme.

ivetkab

Mojej dcere vyberali nosne mandle pred 3 rokmi,mala vtedy 5.Uspali ju a myslim ze je to lepšie ako by mala preživat tu traumu a pozerat sa na to co jej robia.Vtedy to možu ešte lepšie vyčistit a maju na to viac casu ako pri lokalke.Dcere este pri tom zmansovali krcne mandle,odvtedy mame pokoj.Nebyva ani chora.

luciferka

mne to potom uz pomohlo, tou poslednou operaciou sa to dalo doporiadku vsetko nastastie.......ale 4 zakroky kvoli mandliam, je na mna dost, kvoli nicomu inemu som v nemocnici este ani nelezala, a mne ti lekari zanechali dost traumatickych spomienok, cela sa klepem ak uz len mam ist okolo ORL....a bohuzial pamatam si velmi vela na to kolko som mala rokov......