Práškový alebo kryštálový cukor?

RNG

Je sice pravda, ze toxicita menovanych na potkanoch sa zjavila v krastkodobych studiach len pri velmi vysokych davkach, ale ked menovane pouzivas pravidelne , za roky sa to nazbiera v tele a to samozrejme vyrobcovia chcu popriet.
Co sa tyka tvrdenia, ze sukraloza je vyrobena z cukru,aby sa to zdalo ako potravina, to tiez vlastne nie je pravda, a aj tak v molekule obsahuje 3 atomy chloru, slabo viazane, ktore sa mozu uvolnit a vytvorit v tele rozne jedovate organochloraty, podobne ako jedovaty elementarny chlor.
Patent mozes dostat len ked dokazes svoju prioritu, ze to nikdy nikde neexistovalo a ze ty si bol prvy, co to vytvoril(nebezpecna hra na Stvoritela, dominujuca c premysle,najma vo farmacii)

Pevne viazany chlor nam neskodi(NACl) lebo sa z tej vazby(ionicka) nemoze chlor vytrhnut a vytvarat organochlorove zluceniny

RNG

Zialbohu pod tlakom priemyslu boli schvalene rozne skodlive veci, aspartame, acesulfame aj sucraloza. Za peniaze sa zialbohu da kupit aj vedecky dokaz a nejeden, tak aby to vyzeralo ako perfektne neskodne.
Nuz ale nie je, kedze sa jedna o pre telo neznamu latku, z ktorej sa urcite percento absorbuje, prechadza aj cez mozgovu krvnu barieru a zrejme sa aj uklada v tele, alebo reaguje a produkuje rozne neziaduce latky.
www.3fatchicks.com
www.buzzle.com
www.womentowomen.com

Jana1973

Dobrou volbou je aj prirodny cukor v tekutej forme Cukravit. 1 kvapka = cca 1 kocka cukru, nema pachut ako umele sladidla, chuti ako normalny je az 600x sladsi ako bezny cukor, nesposobuje zubny kaz, je dobry aj pre diabetikov a deti.
Viac na www.cukravit.com

- mira

Telo potrebuje cukor, ale nie je jedno, v akej forme. Dôležité sú polysacharidy, ktoré sú nerafinované, t.j. obsahujú aj minerály, vutamíny a vlíkninu. Rozkladajú sa POMALY na nevyvolávajú kolísanie glykémie.
Neprekyseľújú.

Jednoduchý cukor repný, ovocný, mliečny alebo z medu je silne prekyseľujúci a vyvpláva skákanie glykémie, čo škodí hlavne mozgu a nervovému systému.
Dalo by sa o tom popísať ešte mnoho. Či je cukor zomletý alebo nie nie je rozdiel.

oliz

No ak cukor pouzivas na pecenie, tak je to fajn - vzdy je zdravsi doma upeceny kolac,ako sa pchat tymi Eckami z obchodu (balene torty, Dr.Oetker, kolace z cukrarne co stoja aj tyzden). A vies ho urobit aj menej sladky,a tak. Cukor telo potrebuje, ja do pecenia davam praskovy,inak cukor konzumujem este v kave - sladim ju hnedym trstinovym cukrom, a caj sladim medom. Poznam aj pripady ze aj kava sa sladi medom,ale nechutnala som.Med je zdravy. A aj ten sa da pozuit na pecenie, napriklad medovych kolacikov.

Denzl

lamella-
Contraindications:

Stevia leaf (at dosages higher than used for sweetening purposes) has been documented to have a hypoglycemic effect. Those with diabetes should use high amounts of stevia with caution and monitor their blood sugar levels as medications may need adjusting.
Stevia leaf has been documented to have a hypotensive, or blood pressure lowering effect (at dosages higher than used for sweetening purposes) . Persons with low blood pressure and those taking antihypertensive drugs should avoid using large amounts of stevia and monitor their blood pressure levels accordingly for these possible effects.

Drug Interactions: In large amounts, it may potentiate antihypertensive and antidiabetic medications.

jednym slovom znizuje krvny tlak a hypoglykemicky efekt moze sposobit kolaps u citlivych osob ak to vezmu nalacno vo vyssom mnozstve.ale myslim ze to neni
v sucasnosti nenahraditelne sladidlo, sucralosa je uz dostupna a najdokonalejsia na trhu chutou i vedl ucinkami.