Vrásky

Príspevok v téme: Vrásky
lucka555

ahojte.mám 14 rokov a už mám na čele vrásky no nie najmenšie,aj pod očami troška viete dosť ma to hnevá myslím že v 14rokoch by som nemala mať žiadne vrásky:-Pveľa veľa sa smejem takže je to asi tým?ako tomu môžem pomôcť? ked už sa nedá myslíte že by som mohla začať používať make-up aj ked samozrejme ten to iba prekryje ale vrásky zostanú:(
Ved by som nemala mať žiadne!:(

lucka555

Nie, to su normalne vrásky.Už som si všimla, že ich maju aj spolužiačky, prečo?Veď sme mladé.Ja ich mam od 14 a oni od 15.

JahO_Odka

Nestresujte :) Pokožka okolo očí síce môže vyzerať "zvráskavená" i v tomto mladom veku, ale vrásky to nie sú. Vznikajú pri smiechu a buď rada, že ich máš, resp. že máš dôvod na úsmev a smiech.
A čo sa make-upov týka, tak tie vráskam nepomôžu. Naopak ich zvýrazňujú tým, že sa v nich usádzajú. Taktiež začať používať protivráskové krémy v tvojom veku je absolútna blbosť. Anti-age kozmetika sa používa vo veku 25+, pretože vtedy ju pleť začína reálne potrebovať. Keby si tieto krémy používala skôr, tak tvoja pleť môže sama zlenivieť a prestať vyrábať pre seba vlastný kolagén (čo jeden zo stavebných prvkov tvojej pleti, ktorý dáva tvojej pokožke pevnosť a pružnosť).
Proste sa tým netráp - mimické vrásky okolo očí sú úsmevové a sú krásne. O to horšie sú však tie vrásky na čele, lebo tie mávajú zamračení a zamyslení ľudia. Veľa pi a jedz veľa ovocia. A keď máš suchú pleť, tak musíš proste vziať na vedomie, že vrásky prídu skôr. Niekedy už v 20-ke.