Viete poradiť VŠ?

Príspevok v téme: Viete poradiť VŠ?
sheilla

Som druháčka na gympli a keďže naša škola ide podľa špeciálneho učeb.plánu, tak sme mali teraz všetky predmety len povrchne a do 3. roč. si volíme už len 3 predmety (4-hodinové) a 3 dvojhod.(väčšinou semináre, laboratórky,konverzácie v AJ,...) však ja si neviem vybrať len 3 predmety, pretože by som chcela všetky prírodovedné (biola, chémia, matika, fyzika). Keď si jeden vyhodím, už sa s ním nestretnem. Keby som sa rozhodovala podľa toho, čo ma baví, bola by hlavná matika a chémia, až potom fyzika a biola. Ale matiku môžem využiť iba na technike (to si akosi neviem predstaviť) alebo ekonomika (neprichádza do úvahy - neznášam cudzie jazyky). Ak si matiku nedám, musela by som maturovať okrem chémie z bioly-na to sa akosi necítim/alebo z fyziky (to sa tiež bojím). Rozmýšlala som nad veterinou, farmáciou, ale zdá sa mi to moc bifľovačiek a ak si nechám matiku, tak nebudem mať fyziku alebo biolu a zas neurobím skúšky, keďže teraz sme ju brali len fakt ,,letmo". Čo by bolo podľa vás výhodnejšie urobiť, zvoliť si kombináciu matika, chémia, biola (tú by som určite nedobehla, takže ako záloha), kde by som mala 2 predmety, kt. ma BAVIA alebo fyzika, chémia, biola s čím je väčšia možnosť ďalšieho štúdia, ale viac by som sa musela potrápiť s biolou...?? ja viem, že za mňa nerozhodnete, ale neviem si predstaviť, kde by som mohla využiť kombináciu matiky s chémiou, príp. kde vôbec využiť matiku okrem ekon./techn. škôl???

eufrozina

ahoj. ak chceš veterinu alebo farmáciu, tam matiku nevyužiješ, lepšie máš biolu. aj keď ako píšeš, je to dosť bifľovačiek.
Skôr si rozmysli, čo chceš a nie, čo nechceš..možno budeš chcieť ísť na techniku, napr. na FChPT je matiky dosť, nie len samá chémia.
A na farmácii sa ti fyzika zíde.
To sa už musíš rozhodnúť, kam na výšku a či sa ti viac páči technický smer (sú rôzne odbory) alebo potom s tou bio niečo humanitnejšie.
A nejakú výchovnú poradkyňu alebo niečo také na škole nemáte?