maturita...stresy :(

maturantka:)

Karina

Fúha, teba asi čaká život plný stresov. :D

Všetko musíš mať najlepšie a z toho budeš mať samé stresy furt. A keď sa nad tým zamyslíš, aj tak to robíš hlavne pre svoje okolie a v konečnom dôsledku pre seba. Keby ťa ostatní nechválili za to, tešilo by ťa to? Keby im to bolo jedno? Pochybujem. Ale my sme tak vychovávaní, tešiť sa z dobrých známok a ani sa nepozastavíme, či nám to dáva niečo okrem chváli z okolia.

A stres je vlastne zbytočne vyvolaný pocit strachu z niečoho čo sa stane v budúcnosti. Máte strach z niečoho, čo neexistuje. Nepríde vám to trochu šibnuté? Takto chcete tráviť čas? Veď určite všetky prejdete maturami, profáci vás predsa prehodia, vedia, že na výške vás čaká ťažšie a tam už privierať oči nebudú.

Kukura

Áno, dá sa, ale musíš si vypestovať niečo, nejakú zručnosť alebo talent sama. Niečo sa musíš naučiť. Ináč skončíš ako tí spomínaní Rómovia. Alebo v nejakom McDonalde, či Tescu.

Karina

Ja sama maturujem za tri tyzdne a ano, rovnako na mna dolieha stres. Sice som uz prijata na vysoku skolu, predsalen mam niekedy strach, ze to nezvladnem. Neexistuje podla mna ziadna spolahliva rada, ktora maturanta ukludni - jednoducho si tym treba prejst. To, ze sa stresujete znamena, ze vam na tom zalezi. Ti, ktori to beru len ako nejaku nutnost a chcu preliezt sa samozrejme stresovat nebudu ale my, ten zvysok, sa s tym musime zmierit..:) Chcem zmaturovat co najlepsie aj ked viem, ze to nepotrebujem. Chcem potesit seba, chcem potesit rodicov, chcem, aby boli na mna moji stredoskolski profesori hrdi... A to sa da docielit len systematickym a postupnym ucenim - jedna dve otazky denne z kazdeho predmetu a mate to vo vacku :) ...

muc

kukura, ak mas na mysli zivot ako napr. nasi romovia, tak ano, mas pravdu, zit sa da , ale zrejme takyto zivot nevyhovuje kazdemu!

achjaj, je to prirodzene, ze mas z maturit stres, ale nic sa neboj. nevyhovaraj sa, ze ucit sa ti teraz neoplati. sistematicky sa uc, potom uz len zopakujes.

Kukura112

Ostatní sú na tom podobne ako ty a zrejme zmaturujú. A maturita nie je všetko. Žiť sa dá aj bez kvalifikovanej práce. :-)

maturantka:)

achjaj222

Žiješ ešte? :D

Prosím ťa nestresuj sa. Keď sa budeš toľko stresovať tak na mature budeš dopletená, budeš koktať atď. Naopak, keď sa ukľudníš, vieš ako dobre sa ti bude učiť?? :)) Vieš, že na 100% prejdeš. Tak nie je čo riešiť. Uč sa pokojná.

Profesori možno budú aj s tebou viesť dialóg a pýtať sa ťa a nemusíš si všetko pamätať od slova do slova. Hlavne sa uč tak, aby si všetko chápala, nebifli sa, lebo ťa zaskočia nejakou otázkou a uvidia, že to nechápeš. A litiku sa uč s nejakým záujmom. Cudzí jazyk ak vieš rozprávať, není problém. Videla som spolužiačku, čo sa biflila cudzí jazyk a to ešte aj vie dobre anglicky, išlo ma poraziť.

Veď vás teraz skúšajú na seminároch, nie? Ako ti to ide?

mnamka257

musis si najst v uceni system, pretoze ked sa budes tolko uciva ucit naraz, nezapamatas si z toho velmi vela....drzim ti palce...

hassy

hehe tak drzim palce :) inak ja som cely cas rped maturami nestresovala, proste bud to vies, alebo nie, a ak t nevies tak ti aj tak nic nepomoze ze si dve hodiny pred tym bdues ohryzat nechty...ale ked som sla zo slovenciny tak to na mna dolahlo, to som isla treti den posledna a uz toho na mna bolo vela, proste ciste okno, pamatala som si 2 otazky z 30, pamatam si ze som este na zachodoch pol hodinu pred tym plakala ze mamka ma vyhodi z bytu ked donesiem domov stvorku :D ale mala som stastie :)

maturantka: myslim ze najviac treba zabrat na slovencine. s jazykmi nepohnes, proste ekd si sa napr. za 6 roky NIC nenaucila, za mesiac sa nenaucis, ak sa dokazes v jazyku dorozumiet, tak proste MUSIS zmaturovat dobre, pretoze tie temy ze rodina, knihy, hobby...no proste totalne volnost. no a na noske.. :D neviem ako to budete mat vy, my sme mali na mature filozoficke slovniky, asi osem ci kolko, takze tam aj ked nieco nevies, VSETKO si nastudujes v knihe, dokonca aj ustavu sme tam mali, ale myslim ze by to mal mat kazdy :) drzim palce, a preco nie si pripustena? zdrav. problemy? znamy tak maturoval koncom augusta zo vsetkeho :)

maturantka:)

hassy :DDDD WOW! pekne! tak toto ma povzbudilo :))som rovnaká ako ty..

až na to, že ma asi nepripustia k mature!

hrozí to ešte niekomu?

znamená to, že maturujem zo všetkých predmetov v septembri?

dobra rada:)

ja som maturovala tiez minuly rok z chemie biologie anglictiny a sloviny na gymply.bola to celkom sranda ,samozrejme ,ze som mala stresy,lebo z litiky som vedela len prvych osem otazok, a z chemie som vedela len anorganiku-organiku som fakt moc nevedela :D totalne vzrúšo...:D a zamturovala som na jednotky,dvojky,a musim naozaj povedat ,ze som mala strasne stastie,lebo z litiky som si vytiahla starosloviensku literaturu-sv.Cyril a Metod a to je fakt asi najlahsia otazka o tomto rozpravat.a z chemie mi tiez sadla otazka.super je to,ze kazda maturitna otazka sa sklada z 3 častí,čiže kebyže aj daco nahodou nevies,tak na dalsiu cast isto nejako zareagujes:) je to sranda,len sa moc nestresujte.zmaturuje kazdy debil,je to formalita a maturita je ako plot,ked ho nepreskocis,prehodia ta:)