Uz neviem co je realita

Príspevok v téme: Uz neviem co je realita
Zufana

Ahojte.
Neviem, ci mate podobny problem, ale mna uz totalne pohltil virtualny svet. Stavam sa obetou inych identit, vytvorenych virtualnych priatelstiev a uz neviem, co je realita - zanedbavam sukromny zivot! Nemam pracu, preto mam na sny vela casu. Stracam sa v comsi, comu nerozumiem. Chcem vyhladat odbornu pomoc, ale kam? Psychiater? Knaz? Je to hriech, je to porucha? Velmi sa trapim, lebo nevladzem zit skutocny zivot, unikam od depresii a hladam virtualne objatia a priatelstva. AKO Z TOHO ZACAROVANEHO KRUHU VON? :-((((
Napiste, ak mate podobny problem alebo viete poradit.
Zufana.

mnamka257

neviem ci je to tak ale mozno trpis schyzofreniou.skus vyhladat psychologa.a pokial to tak nie je tak si rychlo najdi pracu.drzim palce.

lll222

on nie je nanic, to som sa blbo vyjadrila, ale mas pravdu, tak som sa na to este nikdy nepozerala, ze by ma vlastne mohol nechciet, ked ma v mojich predstavach chce, ale tak to je vlastne jasne, ze ma chce, ked som super v sne a v skutocnosti nie som:/

jajka001_

ty si milá, tak naco si s ním ked je nanič. jasne, stretnes pána dokonalého a ten sa do teba ihned zamiluje lebo ty si taka uzasna ze to z teba priam kričí. hlavne ked mas takeho nanic frajera.
dobreee ránnooooooo

lll222

sorry, ze som dlho neodpisovala. ja som ta zufala tiez zle najprv pochopila, ja mam taky problem ako larin, ani to moje predsavzatie nevyslo, ja si predstavujem, ze som pekna, stihla, ze pekne spievam, ze hram na gitare, ze ma kazdy zboznuje, ze mam kamarata, ktory ma tajne miluje aj ja jeho, ale nevieme o tom, iba tusime, a cim je to viac skryte, tym viac to prezivam vovnutri, to vsetko akoze teda. a ten moj najlepsi kamarat v tom sne je velmi muzny, vysoky a ma dredy, a je strasne sexi a to moj frajer skutocny vobec nie je lebo je skaredy a nizky. vsetko co nie som naozaj vtedy som a co chcem a nemam, to mam. a vkuse cakam, ze toho co o nom snivam stretnem, aby som mohla opustit frajera, lebo som si povedala, ze ho neopustim len tak, ale ze sa prestanem snazit az ked stretnem JEHO, no toho co ho milujem vo sne, tak vtedy. ale vzdy sa pacim iba takym, co nie su az taki super a to mi nestoji za to aby som urobila frajera nestastnym kvoli dakomu, kto je vlastne tak nanic ako on.

MStehlik

Zufana nie si sama, tento problém ma dnes veľmi veľa ľudí, buď si vytvorí svoj vlastný (krajší) svet a myslí naň aj mimo PC, alebo má svojich kamarátov cez pokec, facebook atď. a žije s nimi ... je to tým, že dnes je asi najväčší morálny, hospodársky úpadok za posledných niekoľko rokov, plus spoločnosť a masmédia nás tlačia byť dokonalým ... tento tlak na nás sa potom takto prejavuje ... ak si v rodinnom dome, skús si zaobstarať domáce zvieratko, najlepšie psa a venuj sa mu, potom skús byť viacej s kamarátmi a ak ich nemáš respektíve nie si s nimi tak blízka tak sa dohodni s niekym na stretnutí z pokecu napr. s niekym s ktorým si už dlho píšeš napríklad a je tiež tak často online ako ty ;) ... prípadne skús viac volať ako si písať, lebo to je dosť rozdiel, v písaní môžeš byť hotový spisovateľ ale keď voláš tak ledva povieš jednu ucelenú vetu ... držím ti palce ... (btw. veľa ľudí prežíva dennodenne svoju "inú" realitu a vďaka nim máme na svete rôzne parádne literárne diela)

Pyzamo123

Ja som kedysi presedel za pocitacom aj cely den. Rano som vstal a uz som zapinal PC, bol som ako zavisly, nechodil som von, akurat co som si obcas skocil zobrat nieco jest aj to som jedol pri PC. Realny svet pre mna nebol az tak pekny, tam som sa bal komunikovat. Predsa je lahsie si s niekym pisat a tak nadviazat kontakt ako ked sa s niekym rozpravas. Aj tento problem by si asi nevravela nahlas ludom a ak, tak isto nie s takou lahkostou ako to tu pises:-) Lenze treba si uvedomit, ze to vsetko co ''prezivas'' je svet v skatuli. Nepojde elektrika a svet sa ti zruti. Pokazi sa ti pocitac... Skus si zajst medzi ludi, s kymkolvek, porozpravaj sa o comkolvek, s kamaratkou o tom ako si sa dnes mala a uvidis, ze aj v tom realnom svete je pekne. Najdi si konicek, venuj sa mu. Skus si najst priatela a ver mi, ze na PC nebudes mat uz cas :-) Tolko asi v skratke.

perlorodka

och...pohltil Ťa virtuálny svet dokonale. Ak si ho ozaj začala žiť na úkor toho reálneho a stal sa pre Teba dôležitejší, potom chápem prečo sa k nemu utiekaš. No píšeš, že si tam sama sebou, ale prečo potom ako muž ??? Píšeš si s priateľmi v tom, že vystupuješ pred nimi ako muž? Ak sa nudíš, skús sa premôcť a začni robiť niečo aj nasilu, možno postupne nájdeš zmysel života aj v iných veciach.

Zufana

Ahojte, ďakujem za reakcie.
Tak, v podstate som to, čo som aj v reále - osobnostne, ale nemám to šancu ukázať, ľahko si na nete nájdem priateľov - ale vystupujem ako muž. To je v kocke.
Bella12 máš pravdu, je to tak, ako píšeš a napísala si mi do duše, ale je to ťažké, lebo je to asi skutočne závislosť. Ak je doma ticho a prázdno, čo je už vyše roka, utiekam sa k počítaču a virtuálnemu svetu a životu "niekoho iného".
Jajka - rada by som vypla - aj som xkrát zrušila komunikáciu, ale aj tak prídem na to, že možnosti sú vyčerpané a nudím sa... To tá samota a manželské problémy.
Perlorodka - nie, som to stále ja, iba mám iné meno.
-.... Vlastne, celý tento INÝ život, ktorý žijem, sa mi dostal tak pod kožu, že neviem, kto som ja a čo robiť, stratila som sa v tom a všetko ostatné ide bokom. Mám problémov nad hlavu - nie som spokojná so sebou - lebo tam som NIEKTO a v živote dostávam pocit, že som bezvýznamná - lebo sa nevenujem žitiu. Ťažko sa to definuje :-(

perlorodka

Zufana, o aký druh snenia pomocou netu sa u Teba jedná? Hráš sa vo virtuálnom svete na niečo čo nie si? Píšeš si s ľuďmi inak, ako by si to prežívala a hovorila v reále? Píšeš, že Ťa pohltil virtuálny svet. Tak dobre, ale skús to využiť, obrátiť to takým smerom, že to na čo si sa odhodlala v tom virtuálnom snení prenes do reálu? Išlo by to? Hm? Viem presne o čom píšeš, lebo tu na nete je v tých písmenkách veľa vecí jednoduchších.