Dieťa bez mlieka?

Príspevok v téme: Dieťa bez mlieka?
salex

Chcela by som vás poprosiť o radu , mám10mes. synčeka kt. kojím.Ale kôli zdravot. stavu ho musím prestať kojiť.Začnem ho odstavovať po roku, ale nechcem ho naučiť na fľašu.Našej pediatričke som to povedala tak mi nato, aby som mu mlieko nedávala, ale tvaroh, pribináčik, ryby.Myslím si, že 500mlna deň mlieka musí mať každé dieťa a nenahradí to tvaroh či ryba.A celkovo v noci sa budí na kojenie neviem čo a ako to mám urobiť

salex3103

práve preto ho nechcem učiť na tú fľašu, lebo ho potom neodučím a všade píšu, že dieťa treba čím skôr odučiť od fľaše kôli zúbkam.

marfuška

A prečo ho nechceš učit na flasu?Náš mladší ako náhle prestal pit z flaše tak úplne prestal pit mlieko.A trvalo to roky, kým sa znova nan naučil.Starší syn pil z flaše hádam do 5 triedy.Najskor ráno a večer, potom už len ráno.Ale bez toho aby som nemala flašu v ruke som ho nemohla ist zobudit.Ešte teraz sa na tom smejeme, že sa vynorila pomaly už chlapská ruka a chnapla po flaške.A starší mlieko oblubuje doteraz.A sú to už dospelí ludia,riadni chlapi.Myslím si, že sa tá obluba mlieka v detstve odzkradlila aj na ich zuboch.Starší ich má akési pevnejšie, menej kazové.Určite má na tom zásluhu ukladanie vápnika v detstve.

new

Osobne si myslím, že detská fľaška patrí k dieťaťu. Hlavne v noci, pokiaľ sa bude budiť, čo mu dáš? Mám synovca, ktorý má 2,5 roka, ale večer zaspáva s fľaškou kakaa,a ráno, keď sa zobudí, čo býva okolo 5 hod. tak tiež dostane fľašku mlieka, alebo kakaa. A tie litre čaju čo vypije hlavne keď je chorý, ale aj keď cestujú. Pritom jedáva pri stole, s hrnčeka pije aj z pohara. Moje deti su už takmer dospelé a tiež mali flašku snáď do 3,5 - 4 rokov,hlavne pred spaním.