Zacinam s behom poradte

Príspevok v téme: Zacinam s behom poradte
amater:)

Ahojte, tak dnes zacinam s behom... Nikdy som nebehala, precitala som si co to o technike, ale rada by som vedela vase rady-nejake prakticke tipy, ktore pouzivate vy... Napr. ako dlho mam behat na zaciatok, v akych intervaloch, po kolko minut pridavat, a podobne... Chcela by som 60 minut zvladnut, len sa bojim ci sa potom budem vediet pohnut na druhy den... a este pit pocas alebo az po behu, za vase rady dakujem:)

M.P.

lea22b - rýchlochôdza. tvaruje problémové partie dokonca lepšie ako beh a šetrí kĺby. nie je to nič ťažké, je to v podstate rýchlejšia chôdza, než máš svoje normálne tempo, robiť rýchle dlhé kroky, narovnať sa, hlavu hore, ale bradu mierne stiahnuť, dýchať nosom, výdych ústami, minimálne pol hodinu každý druhý deň, postupne pridávať. pri rýchlochôdzi dosiahneš tepovú frekvenciu pri ktorej sa chudne, to je taká, aby si popri chôdzi nebola príliš zadýchaná a zvládla ešte aj konverzovať :) tým, že sa robia dlhé rýchle kroky sa svalstvo a formuje lepšie ako pri behu + šetria sa kĺby. popri rýchlôchodzi sa dá navyše aj meditovať, čo je skvelé na "prečistenie hlavy" :)

mate59

lea - ak máš vyššiu nadváhu,beh nie je pre teba vhodný.Telo musíš najprv pripraviť.A to naštartuješ svižnou chôdzou,rýchlosť môžeš meniť.Vhodné sú trakingové palice,ale aj bez nich.
Vymysli si istú trasu, ktorú budeš absolvovať denne a meraj si čas, za ktorý ju prejdeš.Zapisuj si.
Iná aktivita pre teba vhodná je bicyklovanie.
Ale ak máš nadváhu, v prvom rade musíš zmeniť zrejme spôsob stravovania.Iste vieš, čo to obnáša.
Ak budeš vytrénovaná v chôdzi, začni s indiánskym behom a potom objavíš krásu joggingu.Neviem ako si na tom s pohybovým aparátom.

lea22b

mate59: velmi pekne je to napisane..aj ja som si nieco z toho zobrala
ale ja som sa tiez min. tyzden pokusila behat..ale nedopadlo to velmi dobre..a ani som dlho nevydrzala.. a docitala som sa, ze ludia s nadvahou velkou by nemali behat.. tak pomoze mi aj nieco ine a ze ked schudnem dajme tomu 10kil tak mam zacat behat? aby som si viac klby neposkodila napr. predsa clovek s 30kilovou nadvahou.. ako mam pokracovat alebo aky sport je taky naj na tvarovanie postavy a aj chudnutie zaroven??

0vecka

ja som vzdy pijaval pocas behu... ak to beries vazne kup si aj iontovy napoj - dobra vec a pozor na klby naj si rovno kupit aj klbovu vyzivu... 45min ti bude bohato stacit ale mozes aj hodinu :)

edush

Ahojte.Vedeli by ste mi poradiť?Hľadám nejaké kurzy,semináre - s certifikátom -,

o zdraví,výžive ľudí,šport/ aerobik,fitness,pilates/.Chodím na univertzitu zdravotníctva, , a chcela by som začať *fungovať*. Keby niečo , môžete na moju e-mailovú adresu.

edinacadmon@gmail.com

Ďakujem

jangoz

prosim ta ak si nikdy nebehala tak nezacinaj hned s60min nechcem ta odhovorit ale to by si nezvladla,odporucam ti najskor sa musis rozcvicit a potom postupne zacat ale pomaly kazdy den prvy den si zabehni tak 200metrou a kazdy den si pridavaj uvids pojdeto len nechci hned privela lebo sa mozes dokalicit nezabudni vsetko s mierou a vela tekutin a pred behom minimalne 2hod nejec prajem vela zdravia a vydrz to nech sa ti dari vela o behani moc nevien ale napisala som co som uznala za vhodne ja som tiez tak zacinala. s pozdravom jangoz

zuzic

amater neblazni na zaciatok nedavaj hned hodinu, ja som si dala na zaciatok vela a teraz nemozem nabehat nic lebo som si zrobila volaco s klbom:/ a neni dobre po asfalte. neprezen to na zaciatok pekne pomaly potom pridavaj