Hrcka v prsniku, este som mlada

Saya2435

Ahojte som veľmi mladá, a našla som si taku menšiu hrčku na prsníku neviem kolko môže mat mm. ale na druhom to nemam..a bolí ma to neviete mi prosím poradiť z čoho by to mohlo byť? mam tak 4 dni pred Dakujem

consuela

Predvčerom som si nahmatala v prsníku hrčku. Mama mi povedala, že to nič nie je, ale dnes som si kontrolovala prsník, hrčka bola väčšia a pribudli ďalšie 4. Mám sa začať báť?

oliverko 2015

Dobrý večer pred dvoma rokmi pri preventívnej prehliadke na sonografii mi zistili hrčku 6krat 3.5cm tak son chodila pravidelne na sono či sa zvecuje zatiaľ sa nezvecila a to som aj otehotnela a kojila moja zen.lekarka ma neposlala na odber hrčky kvôli tomu že je maličká že sa to bude kontrolovať tak son aj robila lenže moja lekárka šla na dôchodok a prišiel vy ženský lekár a po koheni má poslal na sono prsníkov tak son bola a stále tam bola hrčka taká istá ako predtým a hneď ma chce poslať na odber zobrať vzorku z hrčky neviem čo mám urobiť keďže moja ženská mi povedala že si to nemám brať do kým mi to nerastie retoze mi môže hrčka rast a tento lekár chce aby som šla neviete mi poradiť mám ísť alebo nie ako by ste sa vy k tomu postavili poraďte mi hrčka mi nerastie ďakujem za odpoved

La Katusik

Ahojte, chcem sa s vami podelit so svojou skusenostou, urcite tomu niekomu pomozem. Pred pol rokom mi gynekolog pri SONOGRAFII prsnikov povedal – nieco tu mate, budeme to sledovat, pridite o pol roka. Samozrejme, ze som sa viac nepytala, bola som si akosi ista, ze tam aj tak nic nemam, ved co by mal na mysli? (povedala som si). Vratila som sa teda znovu na toto vysetrenie o pol roka neskor, tu som uz len dostala vymenny listok kde stalo – pravdepodobny NADOR prsnika, prosim o MAMOGRAFIU. Objednala som sa teda na tu najlepsiu radiologiu, o ktorej viem, ze tu v Stuttgarte je.O par dni som si nahmatala naozaj HRCKU v prsniku, opuchnuta tvrda hmota pod pazuchoU na tej istej strane, zaschnuta tekutina na bradavke. Povedala som o tom priatelovi. Termin mamografie bol az o dva tyzdne, tak si viete predstsavit, ze moj priatel cele dva tyzdne stresoval, smutil a nejedaval. Na radiologii mi bolo povedane, ze v mojom mladom veku – 26, mi najprv urobia sonografiu, a podla nepriaznivych vysledkov idem hned na mamo. Nasli mi CYSTU. Nie jednu, viacero. Male ako hrasok. O 6 mesiacov sam am vratit znovu na vysetrenie. Zatial budem brat selen, pankreatin, jodova tinktura, DIM. Som vitarian, so stravou problem nieje, antikoncepia – tu viac nechcem. Dovod, preco som sa rozpisala je, ze kazda zena hned pomysli na RAKOVINU prsnika, ale naozaj, ako sa pise v kazdom clanku, nie kazda hrcka v prsniku znamena hned nador : ) tak vela stastia a nebojme sa : )

andzela

mne vcera operovali tri adenofibromy a cakam na vysledky lebo biopsi som si nedala robit.... mam len 19 ale bolo nutne vybra ich... prosim vas ako dlho sa hoja jazvy resp. ako dlho to boli takto neskutocne?

maciocicka

Utvary v prsnikoch alebo v vajickovodoch alebo maternici maju jednu pricinu a to stagnacie Qi a krvi vpociatku ( ked sme mlade) zo stresov a neskor sa uz k tomu pridavaju najma oslabene travenie, cim sa akumuluje vlhko, co stav len zhorsuje. Po porode ubytok krvi, ktory este viac spomaluje tok krvi v cievach. Chcem tym len povedat, ze samotny fakt, ze sa hrcky tvoria nam napoveda nieco o nasom stave organizmu. Hrcka, ktora bola v 25ke nezhubna, moze byt za par rokov zhubna. A to dokonc aj ta ista... Takze, nezanedbavajte to. Zpadna medicina na to ziadnu prevenciu nema. Len pravidelne prehliadky. Teda cakate, kedy nieco objavia. Tradicna cinska medicina bylinnymi odvarmi vie krv doplnit, rozhybat a odstranit krvne zrazeniny. Vie rozpustit utvary v pociatocnom stadiu, ked este nie su prilis velke.
Ked krv stagnuje, sme podrazdene, precitlivele, vztahovacne. Trochu rozhybat krv a doplnit ju a hned je krajsi pohlad na svet. Sama som to zazila, ked som sa davala doporiadku po porode.
Pozrite si: www.tcmclinic.sk

anjelik9

mne zistili hrčku v prsníku následná kontrola o tri mesiace tá bola oki a potom po pol roku a to sa mi zvačšila tak som si dala spraviť ihlou odber poslali to na rozbor a určili to na fibroadenom po roku som bola na kontrole a povedala mi že tam nič nevidí že tieto nezhubné nádory vytvorene okolo tej dvadsiatky sa niekedy aj samé strácajú tak nevešaj hlavu možno to bude aj tvoj prípad