Partneri
ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
Internet.sk ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

chlieb pre syna

mary-anne

mne tiež mama stále pekávala, nebol kedysi taký výber bezlepk.jedál, ako je teraz.. no neoplatí sa to stále piecť.. preto len objednávame už hotový chlieb. je oveľa chutnejší :)
napríklad z bezlepka.sk

mlynzrno

na stranke wwwbodkamlyn-zrnobodkask majú veľmi dobrú ponuku múk, aj bezlepkových. Super ceny a široký sortiment.

lost

A uz to mam, odkial to bolo, Modaprima.sk ale nejak uz nefunguje ich stranka a stalo to 13 EUR (391.64 Sk)...

Ale bolo to nieco na tento sposob:
www.zasielkovyobchod.sk

velmi dobre to vyzeralo a pieklo sa to dole hlavou :)

lost

ozaj, a este tusim existuju take bezlepkove rohliky, napr v Modre v pekarni sa daju objednat/kupit, je ich tam 5 kusovv baliku 9ale neivem co stoja), su take male (ale vazia 60-80gramov asi), ale dost huste, pecu sa velmi lahko, 10 minut na obycajny plech, a daju sa udrzat v mraznicke par dni, mozno tyzdnov, podla datumu... aj take ine veci tam pecu (rohlik v tvare kamena, neviem ak osa to vola :) )

lost

Robili sme to tak ze:

400 gramov muky (ale moze byt aj 500-600, podla formy)
400ml vody (ale moze byt aj 500-600, podla formy, hlavne aby bol pomer k voda:muka co najviac 1:1)
25-30gramov drozdia
podla chuti, alebo 1 lizicka (cca5gramov) cukru a to tak isto vela soli.
40-50gramov masti (zevraj sa da aj olej, ale neskusali sme tak sa mi zda)

cize, dali sme muku do misky, priliali vodu, hodili tam drozdie, cukor a sol, mixovali 10 minut, naolejovali formu na chleba, naliali tu zmes tam, pockali kym to vykysne, zakryt handrou (cistou utierkou moze byt), dat to do tepla (radiator, alebo slnecne svetlo, alebo v zime medzi plysakov :D ), zatial zapnut trubu, tusim na 200C? (alebo 250C, nie som si isty), po cca 10-20 minutach kysnutia - naozaj zalezi od drozdia a situacie, ked to dozrelo do 80% objemu formy, sup s tym do pece, na 45 minut, mozno 50 minut pre extra chrumkavost.. potom vybrat, opatrne vybrat z formy, malo by to vypadnut lahko, pokial to bolo dobre naolejovane, zabalit chleba do utierky, a pockat na vychladnutie :)

ta forma na chleba, bola tusim z quelle alebo neckerman, netusim presne, ale bolo to take uplne idealne, ak to niekedy najdem online, mozem hodit aj link... stalo to cca 500-900sk (2-3 roky dozadu)

Článok dňa

Textová Inzercia

Zapper | Fscan - revolučné prístroje

Rieši príčinu väčšiny zdravotných problémov. Záruka kvality a profesionálna podpora zdarma.Môžete ho mať doma aj vy!

Investujte do svojho zdravia

Frekvenčná metóda - rýchla pomoc ku zdraviu! Na všetky vírusy, baktérie, pliesne a parazitov.

Fresh - pre zdravie zamestnancov.

Služba pre firmy, ktorým záleží na zdraví svojich zamestnancov. Objednajte hneď!

Správca siete - SANDING

Správa firemných počitačov. Bratislava a okolie.